Dette er hvordan Instagram-algoritmen virkelig fungerer

Hvordan Instagram fungerer kan alltid ha virket rart og overraskende for deg. Administrerende direktør for det berømte sosiale nettverket, Adam Mosseri, publiserte et innlegg som tydelig beskriver Instagram-algoritmen.

Instagram er et av de mest kjente sosiale nettverkene i verden, men det er kanskje det som sammen med TikTok kan være rart i driften. Nyhetsstrømmen er full av innlegg fra folk vi følger, men også, og dette er en nyhet for noen måneder, kommer det flere og flere «forslag».

Det Adam Mosseri, administrerende direktør for Instagram, forteller oss er ganske imponerende. Hver appfunksjon har sin egen algoritme. «Vi bruker en rekke algoritmer, klassifiserere og prosesser, hver med sitt eget formål. Vi ønsker å få mest mulig ut av folks tid”, forklarer Mr. Mosseri in en billett på Instagram-bloggen. Enten de er Stories, Reels, Explore eller Feed (nyhetsfeed), har hver sin egen algoritme som analyserer hvordan brukeren bruker Instagram.

Det fant vi ut «Folk har en tendens til å finne sine nærmeste venner i Stories, bruke Utforsk for å oppdage nytt innhold og skapere, og holde seg underholdt i Reels».

En veldig tankevekkende nyhetsfeed

Når det gjelder feeden, for eksempel, forklarer Adam Mosseri at feeden har en blanding av innhold fra kontoer vi følger, noe som er fornuftig, men også anbefalt innhold fra kontoer vi liker. «Vi starter med å definere settet med ting vi planlegger å klassifisere først», for eksempel nylige innlegg fra folk vi følger eller kontoer vi ikke følger, men som kan være av interesse for oss. For innhold som kan være av interesse for oss, er algoritmen basert på flere faktorer, inkludert hva vi allerede følger eller innleggene vi har likt.

READ  La prochaine saison d'Apex Legends, Dissidence, donnera la part belle à Mad Maggie

Men fremfor alt tilpasser Instagram seg til den typen innhold du liker best. «Vi begynte å vurdere andre faktorer som format, så hvis vi legger merke til at du foretrekker bilder, viser vi deg flere bilder. Vi kaller disse «signalene», og det er tusenvis av dem. De inkluderer alt fra å dele en melding, enten du bruker en telefon eller nettet, til hvor ofte du liker videoer.»

©Instagram.

Til slutt er interaksjonen din med et innlegg avgjørende. Hvor mye tid du bruker på et innlegg, enten du liker det, kommenterer det, deler det eller klikker på profilbildet, alle disse faktorene tilpasser seg algoritmen. «Jo mer sannsynlig det er at du tar en handling, jo mer vekter vi den handlingen»legger Mosseri til. Instagram unngår også å vise for mange innlegg på rad fra samme person eller for mange anbefalinger på rad.

Kun fulgt kontohistorikk

Når det gjelder historier, er Instagram begrenset til kun å følge kontoer og, dessverre, annonser. Fortsatt avhengig av signalene, tilpasser Instagram visningen av Stories. Dette kan være din interaksjon med en historie (liker, direktemelding eller del), kontoene du ser mest historier for, eller en konto som potensielt er en del av vennekretsen din eller familie.

«Basert på disse signalene gir vi en serie spådommer om hvilke historier du vil finne mest relevante og verdifulle, inkludert hvor sannsynlig det er at du får tilgang til en historie, svarer på en historie eller hopper til neste historie, for å finne ut hvilke historier som vil vises høyere opp på historiebrettet ditt.»

Prinsippet forblir mer eller mindre det samme for Reels og Explore-funksjonen. De mest populære innleggene vises først. «Det meste av innholdet du vil se på Utforsk kommer fra folk du ikke følger, noe som endrer dynamikken når du støter på noe problematisk.» Når det gjelder hjulene, forklarer Mosseri at en stund, «Vi undersøker folk og spør om de finner en bestemt snelle som er verdt tiden eller gleden, og vi lærer av anmeldelser for å bedre forstå hva som vil underholde folk.»

Hvordan tilpasse Instagram-opplevelsen din?

Heldigvis tilbyr administrerende direktør for verdens mest populære sosiale nettverk bak TikTok to, tre tips for brukere for å få en mest mulig personlig tilpasset Instagram-opplevelse, skreddersydd til deres ønsker.

READ  Lugia og Ho-Oh Obscur Apex, masterstudie på Pokémon Go - Breakflip

Når det gjelder feed og historier, anbefales det på det sterkeste å legge til profiler til favorittlisten din eller listen over nære venner. «Det ble designet som en måte å tillate deg å dele med menneskene nærmest deg.» Og når det gjelder favorittene, «nye innlegg fra favorittene dine vises høyere i feeden din». Det er også mulig å konfigurere feeden til kun å se favorittpublikasjoner, eller pause i 30 dager i anbefalingene som Instagram kommer med.

En av de mest effektive løsningene er å slutte å følge en konto du ikke lenger er interessert i. Hvis han er en venn og du ikke vil slutte å følge ham, kan du gjerne dempe ham. Du vil ikke lenger se innleggene deres, men du vil holde kontakten med dem.

_
Følg Geeko videre Facebook, Youtube og Instagram slik at du ikke går glipp av nyheter, tester og tips.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *