– Dette er veldig farlig – VG

Selv om GJERDRUM (VG) spesialtrenede team i flere redningstjenester var klare til å flytte til skredområdet, var de ikke enstemmige i å fortsette søket i kveld.

Publisert:

Bak sperringene inne i skredområdet sitter spesialutdannede brannmenn og klør seg i fingrene etter å ha mottatt et klart signal om å komme inn i skredområdet.

Før politiet tok seg mot kvelden, fikk de det ikke i dag Stopp søkefunksjonen På bakken på grunn av mørke.

– De er utålmodige og klare til å gå inn og prøve, sier Khair Sandral, operasjonsleder fra Netre Romeric Prevention til VG.

Det har det fortsatt Ni mangler Onsdag kveld etter et dramatisk ras i Askil i Gujertram.

Roger Peterson, leder for politiets innsatsstyrke, forklarte at det var veldig farlig å søke i skredområdet i mørket.

Chandrol støtter avgjørelsen:

– Vi aksepterer fullstendig at det vi trenger å gjøre innen utvinningsledelse er den rette tingen å gjøre, og vi tror at slutten er akkurat nå, sier han.

Samtidig sa Bjørn Nuland, leder for helseaktiviteter, at sjansene for å finne overlevende reduseres når klokka tikker.

– Etter hvert som tiden går vil sannsynligheten for å finne overlevende bli mindre og mindre, sa Nuland under en pressekonferanse fredag ​​ettermiddag.

Noen timer tidligere hadde bakkemannskapet gjort funnene En person ble drept inne i skredområdet. Vedkommende er ennå ikke identifisert av politiet.

Politiet vil nå bruke droner og varmesøkende kameraer for å søke etter overlevende til lørdag ettermiddag.

Upassende: Keer Chandral, brannsjef for operasjoner, sier til VG at spesialutdannede brannmenn er utålmodige med å starte redningsaksjoner i skredområdet. Foto: Hannah Christine Hsardar

Ekskluderer bruk av frontlykter

Doc Andre Silju, sjef for politiet på fredag ​​kveld, sa flomlysene ikke kunne brukes til å belyse området over natt og fortsette søket.

READ  Jens Stoltenberg går av som sentralbankformann

Dette er veldig viktig for sikkerheten til redningsteamet, og du har et jevnt overblikk over skredkanter når folk er i området.

– Lyskilder endrer ikke dagslys på noen måte. Dette er en vurdering gjort i samråd med eksperter. Sandral sier til VG at dette ikke er bra, og at det kan være veldig farlig.

Han understreket at avgjørelsen ikke var et signal om en formell antitrustetterforskning av påstandene, men snarere et signal om en formell antitrustetterforskning om påstandene.

Nå skal de bruke i kveld for å nøye planlegge lørdagssøket.

– Vi kastet ikke bort tid, for det meste av suksessen her er god planlegging og innsamling av informasjon, sa operasjonsleder Roger Peterson fredag ​​ettermiddag.

Lysbilde: Skredfargede hus har forsvunnet. Hus i gråtoner står fremdeles. Det gule feltet viser hvor raset gikk. . Grafikk: Kenneth Laveng

En redningsaksjon til

Nuland forklarer at det fremdeles er grunn for medisinsk team på stedet å tro at det kan være rasoverlevende.

– Det er eksempler på at dyr blir tatt ut i live etter lang tid. Det kan være luftlommer i mursteinene. Vi jobber for å redde liv til håpet er borte, sa han til VG.

Han er også enig i at det er riktig å avslutte bakkesøket i kveld.

– I dag er det et gap fra kantene til det bratte skredet og redningsadministrasjonen mener det er veldig farlig å fortsette søket om natten når det er for mørkt til å se kantene på skredet.

Nuland sier det var en stor sikkerhetsmaskin i dag rundt personalet som tok de døde ut av det sammenbrutte huset.

READ  Kampen Frankrike-Norge startet fra et blandet serieløp

– Skredkanter overvåkes nøye. Kollegaer er klare med utstyret for å evakuere ansatte raskt.

BREDE AVTALEN: Oppgaveleder fra både brann-, helse- og politiavdelingen bekrefter at de godtar beslutningen om ikke å fortsette før skredområdet er mørkt. Til venstre er Khair Chandrol, brannsjefen, og til høyre er politimesteren Doug Andre Silju. Foto: Hannah Hsardar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *