Dila, en gradvis endring i standard

Han kom tilbake et par ganger forrige gang for å se bedre. Han observerer alltid treningsstarten på avstand, så nærmer han seg og begynner å vokalisere, etter at hans assistenter Juárez Eifrein og Jeffrey Wallen har koordinert de første øvelsene.

Under et taktisk oppsett nøler han ikke med å stoppe, endre og forklare alle etter noen sekunder. Ikke roping, men vi forstår besluttsomhet.

I løpet av treningsuken i Garteren, Nederland, la Ronny Deila sine spilleprinsipper og satte kursen for sesongen fremover: samhold var et tilbakevendende tema, og dette samholdet kunne veie opp for mangel på kvalitet.

Med mindre den fysiske belastningen er intens – fysiske trenere ser ofte på trening i stedet for rundehastighet – er det rikelig med oppsett.

Å starte fra backene, støttet av bakspillerne og fokusert av kantspillerne, var å bringe inn kryss en viktig del av jobben, men ikke alltid den beste i kampen.

I en øvelse som består i å forlate sonen på 7 sekunder, er det andre arbeidspunktet å gjenvinne den høye ballen eller jobbe forsvaret i stopp.

Overgangstempo og besittelse er to elementer Deila vil stole på for å styrke defensive backer, selv om han allerede har omorganisert prioriteringene sine. Joachim van Damme forklarte at det på en viss måte minnet ham om Wouter Vrankens tilnærming i Mechelen.

Den norske teknikeren så alle Standards kamper forrige sesong før han dro inn i leiren.

En av hans observasjoner er at laget trenger å reprodusere seg i kamper med samme intensitet som det produserer på trening, noe som ikke alltid er tilfelle.

Etter betydelig fysisk anstrengelse i Liège, tok han lett på øktene i Nederland på grunn av de to vennskapskampene – som han ikke hadde planlagt siden treningsleiren ble avgjort før ankomsten – men krevde full involvering under treningen. Spillere klager ikke på å løpe mindre, men sørger for intensitet.

READ  Brightons styreleder Manchester United Ben White fremmer overgangen

En debrief før hver treningsøkt

Før hver trening organiserte Deila en presentasjon, noen ganger gjennom spillet, for å kunngjøre hva han forventet. Øktene varer ikke lenger enn en og en halv time, men den tidligere New York-treneren ser ut til å favorisere kvalitet fremfor kvantitet.

Han legger stor vekt på gruppelivet. Torsdag kveld møttes gruppen på en italiensk restaurant tjue kilometer fra Garteran.

På menyen: pasta, lasagne eller pizza. Målet var å styrke samholdet. Deila benyttet anledningen til å oppfylle tradisjonen og opptrådte foran alle i sin første sceneopptreden. Han valgte «la det være» Musikkgruppe.

«La det være» og tabellen endres

I talen sin siterte han teorien til en universitetsprofessor. I fotball kan det oppsummeres som «laget er limet i alt».

Ronny Deila kan ikke bare stole på språkelementer for å drive laget sitt videre. Så han ville også endre noen vaner. Når det gjelder måltider, er det ikke noe mer forberedelsesbord. Spillere og ansatte deler samme timeplan, som endres hele tiden.

Slik utfordret Epolo Efrain: assistenten kan ikke score to mål for ham på langskudd. Den tidligere meksikanske landslagsmannen etterkom og vant. Noe som vekker diskusjoner og lyser opp stemningen ved bordet.

Hvis han ønsker å skape et avslappet miljø, uten portforbud og med ansvarlighet, kan Deelah definitivt være der. Slik ble Moussa Sissako og Mathieu Cafaro sendt tilbake til Liège etter to dager med trening.

Selim Amalla har også fått en melding om å være mer involvert når han går inn i overgangen. «Hvis jeg har noe å si til en spiller, sier jeg det og møter ham med mitt syn på ting.»De norske kommenterer.

READ  WRC Croatia: I teorien krasjer Nue og presser Hyundaien til å bli med i serviceparken (direkte video kl. 15.00)

I «la det være» Paul McCartney skrev: «Og fortsatt skinner et lys på meg når natten er overskyet.» Dette kan oversettes som: «Når natten er overskyet, er det alltid et lys som gir meg lys.»

Alle i Standard håper at Teela finner lyset.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *