Dimek bruker magnetiske sensorer til å overvåke marinesoldater i nødssituasjoner

Mange seilere dør av brann eller menneskeskipsituasjoner fordi de ikke lett blir oppdaget på tidspunktet for ulykken. 2019 bare i Europa, 60 døde på handelsskip. Ronnie Bucke, administrerende direktør og grunnlegger av DIMEC (Bramancher, Norge) sier at disse ulykkene kan forhindres:

“Alt er manuelt,” sier Buckeye. “Det koster millioner eller milliarder dollar å bygge disse skipene, og de bruker manuell behandling for å registrere mennesker.”

Som svar på dette problemet har Dimec utviklet et bærbart armbånd fra IoT med navnet EYE-D, som overvåker besetningsmedlemmer i båter og marine strukturer og oppdager dem nøyaktig i en nødsituasjon. Ved å lokalisere mannskaper i tilfelle ulykker til sjøs har det potensial til å redde liv. Det kan spore besetningsmedlemmene om bord i sanntid – for eksempel i tilfelle brann i et rom inne i skipets skrog, vil EYE-D føles når mannskapet forlater stedet, ellers vil den giftige Co2-brannslukningsapparatet la motoren gjøre jobben sin.

Abonner på IO i Telegram!

Vil du bli inspirert 365 dager i året? Mulighet her. Vi gir deg et “look of innovation” for en dag i en liten telegrammelding. Syv dager i uken holder C.E.T. Rett fra redaksjonen vår. Abonner her, det er gratis!

Registrere!

“Hvis alt går til helvete, vil det fungere uansett”

Ronnie Bucke – administrerende direktør og grunnlegger av Dimec

EYE-D har en mikrochip som reagerer på et magnetfelt generert av interne sensorer for å overvåke bevegelse – omtrent som sikkerhetssensorer ved inngangene til klesbutikker. Sensorene ligger overalt på skipet og danner et nettverk som overvåker stillingen til besetningsmedlemmer ved hjelp av en kombinasjon av Bluetooth Low Energy (PLE), Low Frequency (VLF) og Ultra-White Band Radio Frequences. Sensorene er små og settes direkte inn i stikkontaktene, og mater de innebygde PLC-systemene (Power Line Communication). PLC er en hybrid av elektrisk og bredbåndskommunikasjon – som ligner på ethernet-Ethernet-kabel – så den er veldig stabil.

READ  Acts University of Norway deler morsom respons på Ferrells Super Bowl-annonse
Dimec EYE-D klokke

I tilfelle en nødsituasjon for mennesker, være i stand til å handle så raskt som mulig. I Nord-Atlanteren omkringliggende havtemperaturer Fem grader Celsius, Det fallne teammedlemmet kan besvime Mindre enn 15 minutter. EYE-D vil nå vite at teammedlemmet har gått utover magnetfeltet opprettet av sensorene, og vil varsle myndigheter som kan signalisere hjelp. På denne måten fungerer forskjellige signaler sikkert sammen – sikkerhetskopierer mindre pålitelige nettverk som GPS og PLE med de mest pålitelige VLF- og ultrabredbåndsfrekvensene.

“Hvis alt går til helvete, vil det fungere uansett hva,” sier Bucke.

Bekjempelse av menneskelige feil

Bakke (42), tidligere sjefgeofysiker, kommer fra fire generasjoner sjømenn og fiskere i Norge. Hans far og medstifter av Dimec, Audon Victor Bucke, var sjøkaptein i mer enn 14 år. De to diskuterte problemene i sin virksomhet over et glass vin og kom opp med denne enkle løsningen:

“Min bakgrunn kommer fra 12 år med seismisk arbeid. Av alle ulykkene som skjer, er 99 prosent menneskerelaterte,” forklarer Buckeye. “Det eneste du har å gjøre med EYE-D.”

Dimec målretter fiskefartøyer og marine installasjoner som kunder. Vanligvis er dette totalt 100 tonn skip, grupper på fem til ti personer. Fleksibiliteten til teknologien deres betyr imidlertid at den kan brukes til skip i alle størrelser – til og med skip.

Mer enn sikkerhet

“Det er et underlig dyr,” sier Buckeye, og viser til muligheten til å gå inn på det gigantiske cruiseskipmarkedet.

Likevel er dette den neste grensen til DIMEC, som vil gjøre EYE-D-klokken til en digital nøkkel for passasjerer, betalingsprosessor og sikkerhetsmonitor. På egen hånd er mange av disse ikke nye teknologier, men å kombinere dem med sikkerhetsfunksjoner for personvern for EYE-D ville være noe nytt. Selv om det er GDPR-kompatibelt – dvs. brukere er anonyme utenfor nødsituasjoner – er introduksjonen av en enhet som overvåker passasjerbevegelsen utfordrende.

READ  Inmarsat forbereder seg på det mest ambisiøse teknologikartet i historien

“Du må introdusere det slik at folk aksepterer det,” sier Buckeye.

Eller grip et bestemt øyeblikk i tide: En av de andre funksjonene til EYE-D er at den kan fungere som en automatisk kontaktsporing, og registrere de som har vært i nær kontakt med hverandre i lang tid. Dette betyr at hvis Covit-19 – eller en annen lignende sykdom – eksploderer på et skip, kan EYE-D i det minste overvåke hvem som kan komme i kontakt med det.

Første installasjoner

Mens de hele tiden leter etter et pilotprosjekt for å teste på cruiseskip, vil Dimec installere teknologien for sin første kunde sent på 2021. Den er for tiden i de siste stadiene av veksten og er den siste som er klar for markedsføring i første kvartal 2022.

Les hvordan metoder hjelper med å redde mennesker på sjøen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *