Direkte – Krig i Ukraina: Putin lover å bruke atomvåpen bare som svar på fiendens angrep

Ukraina leger fortsatt sine sår etter mandagens russiske missilangrep. Skadene på strømnettet er å beklage når landet opplever sin første store kulde.

Vladimir Putin talte på en TV-konferanse onsdag ettermiddag. Han sa at kampene i Ukraina kunne fortsette i lang tid, samtidig som han sa at det ikke var behov for å mobilisere flere tropper. «Russland har utplassert halvparten av mennene som er utplassert i Ukraina, eller rundt 150 000 soldater, under den delvise mobiliseringen.«Men den russiske presidenten var stolt»Bemerkelsesverdige resultater«Han sier om annektering av de fire ukrainske regionene. Til slutt vil Russland ikke bruke atomvåpen først, men bare,» påpekte han.Som svar«For denne typen potensielle fiendtlige angrep på deres territorium.

NATO mener på sin side at Moskvas strategi er å «desarmere» kampene før en offensiv til våren. «Det vi ser nå er at Russland prøver å påtvinge en slags frysing av denne krigen, i det minste slik at den kan omgruppere seg, justere, komme seg og så prøve å starte en storoffensiv neste vår.«, sa NATO-sjef Jens Stoltenberg på en offentlig begivenhet organisert av den britiske daglige Financial Times.

READ  Forsamlingsvalg 2022: Mange politiske skikkelser har stemt, allerede den første overraskelsen i utlandet (følg oss direkte)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *