DIREKTE – Krig i Ukraina: Spanias statsminister Pedro Sanchez møter Zelensky i Kiev

I forkant av årsdagen for Russlands invasjon av Ukraina, fortsatte Kremls sjefhistoriker, Vladimir Putin, å skrive under på sin nære fortrolige, Zelenskys land.er ikke bare en nabo. Det er en uunngåelig del av vår historie, vår kultur, vårt åndelige rom«.

Men et år senere er konflikten større enn noen gang. Hvis kampene fortsetter å rase og drepe i Donbass, som Moskva ønsker, er sjansen stor for at Russland vil vinne.En krig for sine historiske grenser, for familie og land.«Det er liten sjanse for å se Ukraina vinne krigen og gjenvinne alt det tapte territoriet siden 2014.

Hvor går denne søskenkonflikten? Svært få vet det. Bak kulissene fortsetter forhandlingene. For til tross for hva noen sier, har de to partene ikke kuttet kontakten direkte eller via tredjeland fra Tyrkia, Kina, USA, EU eller andre land, og det er essensen av diplomati.

Og det er greit hvis ledere angriper hverandre autoritativt og truer hverandre halvhjertet, det er en del av krigen. I går gjentok USAs president Joe Biden tydelig: «Du vet bedre enn noen andre hva som står på spill i denne konflikten. Ikke bare for Ukraina. Men for demokratiske friheter i Europa og i hele verden«, Wang Yi, den høye kinesiske representanten i Moskva, fortalte ham til Kreml-mesteren»Samarbeid mellom Kina og Russland er nødvendig for å stabilisere den internasjonale situasjonen […] Kina vil fortsette å spille en konstruktiv rolle i den politiske løsningen av krisen«.og landet hans håper å legge til det.»Alle parter skal overvinne vanskeligheter, legge forholdene til rette for dialog og forhandlinger, og finne en effektiv vei til en politisk løsning.«. Mente du en trepinne?

READ  Fanget i en snøstorm overnattet disse kundene på IKEA! (Video)

En måte, fred, eller i det minste en våpenhvile, har begynt å gå veldig dårlig siden Putin tilbakekalte mandatet om moldavisk suverenitet. Den russiske presidenten har i praksis opphevet et dekret fra 2012 som opprettholdt Moldovas suverenitet over Transnistria, en Moskva-støttet separatistregion som grenser til Ukraina og er hjemsted for russiske tropper.

Etter Vladimir Putins kansellering av dekretet som anerkjenner Moldovas suverenitet over Transnistria, la det russiske forsvarsdepartementet ut informasjon på sin Telegram-konto ««Kiev-regimet planlegger en væpnet provokasjon mot den transnistriske moldaviske republikken i nær fremtid, som vil bli utført av enheter av de væpnede styrkene, inkludert den nasjonalistiske formasjonen Azov.».

Flere detaljer og informasjon om vår direkte forpliktelse til krigen i Ukraina nedenfor:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *