Direktøren for BP vil motta en bonus på omtrent … 13 millioner euro | verden

Bernard Looney, administrerende direktør i den britiske olje- og gassgiganten BP, vil motta en eksepsjonell bonus på 11,4 millioner pund (12,9 millioner euro), i kjølvannet av en økning i hydrokarbonprisene, melder The Times i sin søndagsutgave.

Med olje- og gassprisene skyhøye drevet spesielt av krigen i Ukraina, så det britiske selskapet sin inntjening ekskludert engangsposter, en indikator foretrukket av markedene, mer enn doblet på ett år til 27,7 milliarder dollar, en rekord.

Kontaktet av AFP har BP verken bekreftet eller avkreftet bonusbeløpet som er tildelt Bernard Looney. «Detaljer om vår administrerende direktørs kompensasjon vil bli inkludert i årsrapporten, som vil bli publisert i første halvdel av mars,» sa David Nicholas, en talsmann for selskapet.

Skatter på uventet fortjeneste

Verdien av de eksepsjonelle bonusene gitt til Bernard Looney og andre selskapsdirektører har vært gjenstand for konsultasjoner med investorer, ifølge The Times. Avisen indikerte at striden med investorer om kompensasjon ville øke det politiske presset på BP, som, i likhet med andre energigiganter, møtte krav om høyere skatter på uventede overskudd.

Inflasjonen i Storbritannia oversteg 10 %, hovedsakelig drevet av energipriser. Stilt overfor økningen i levekostnadene har ansatte fra ulike sektorer, fra jernbanearbeidere til lærere og sykepleiere, gått ut i streik de siste månedene for å kreve høyere lønn.

READ  "Omgå denne krisen som en enhet": Alexandre de Croo bekrefter at hans regjering har tatt "eksepsjonelle tiltak"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *