Disse mangemillionærene på flukt fra Norge: «Det var ikke det jeg ville, men jeg hadde ikke noe valg»

Panikken skyldtes en endring i landets økonomi siden 1. november i fjor. Utbytteskatten ble økt og formuesskatten litt økt. Sentrum-venstre-regjeringen har besluttet å heve den nasjonale skattesatsen til 0,4 %, opp fra 0,3 % tidligere på eiendeler på 20 millioner norske kroner (1,7 millioner euro). Dette kommer på toppen av 0,7 % kommuneskatt på eiendommer på 1,7 millioner norske kroner (150.000 euro). Totalt sett så landets superrike skattesatsen øke til 1,1 %, opp fra 1 % tidligere.

Tvunget avreise, egentlig?

De forklarte hånden i hjertet som de ønsket å redde «Investering«Og «Arbeid«Innenfor firmaet deres ønsket noen ledere å finne en mykere grunn med sin økonomi. De lovet å unngå å motta høyere utbytte for å kompensere for denne endringen i beskatning, som ville ha ført til at de reduserte beløpet de bevilger til veksten av boksen deres. Ved å redusere rikdommen deres (svært lite), ville de ha redusert den nasjonale ideen om å delta i enhet falt dem ikke opp.

«Jeg liker det ikke, men med den nåværende regjeringens strenge og økte skatteregler, som gründer og ansvarlig eier, har jeg ikke noe valg.Dort Uland Kolstad, investor i næringseiendom og lakseoppdrett, sa i mikrofonen til en lokal TV-kanal i Luzern. til ham,»Når man ønsker å skape nye arbeidsplasser, er det urettferdig å pålegge bedriften slike kostnader.«Hadde han blitt i Norge, ville skatteregningen hans doblet seg til nesten 1,5 millioner euro. En dråpe i bøtta for en med en kapital på 182 millioner euro.

Sveits, velkomstlandet

Som mange superrike nordmenn valgte Kolstad Sveits og begrenset skatten til de velstående. «Jeg hadde ingen venner da jeg kom. Men nå er vi flere, så vi møtes på kaffe innimellom.«, Det sier Kolstad til en norsk avis Pinposton.

READ  Etter press fra Russland øker Engie kjøp av gass i Norge

Fredrik Haga var den siste nordmannen som sluttet å bygge en linje i retning Alpene. Som 31-åring er han medgründer av kryptovalutadataselskapet Dune, verdsatt til 1 milliard dollar, og har nå flyttet til Zug. I en artikkel fra Financial Times, Forretningsmannen kommer med det samme argumentet som sin kollega: «Jeg måtte ta et valg: vil jeg bli i Norge eller vil jeg at denne virksomheten skal lykkes? Det handler ikke om å ikke betale skatt. Det handler om å betale skatt av penger jeg ikke har.«.

52 milliarder euro

Ifølge en emeritusprofessor ved Norges Handelshøyskole sitert i en britisk avis Verge, var de samlede formuen til de som forlot landet minst 600 milliarder norske kroner, eller 52 milliarder euro. Underskuddet i skatteinntekter er beregnet til rundt 175 millioner kroner, eller 15,31 millioner euro, i året, mens norske myndigheter frykter en ny bølge av avganger de neste månedene.

Stilt overfor denne flukten av finanseliter, etterlyser den norske regjeringen fornuft. Erlend Grimstad, statssekretær i Finansdepartementet, fortalte Guardian : «Hvis du har vært vellykket og velstående i Norge, tror vi at du vil fortsette å delta i det norske samfunnet. Den norske modellen er at alle bidrar etter evne, så de med mer evne betaler skatt.«Han håper de rike nordmenn kommer tilbake»med tiden«. En tid regjeringen ikke vil kaste bort: Tvangstiltak, spesielt exitavgiften, må iverksettes så raskt som mulig.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *