Dødelig snøstorm forårsaker kaos over hele Spania Værnyheter

Kraftig snøfall drepte minst fire mennesker over hele landet, fanget bilister og dekket det meste av hovedstaden.

Kraftig snøfall over store deler av Spania har drept fire mennesker og forårsaket kaos over store deler av landet, fanget bilister og stengt luft- og jernbaneforbindelser i hovedstaden, og mer snø forventes å komme.

Likene til en mann og en kvinne ble gjenopprettet av den sør-andalusiske regionale beredskapstjenesten etter at bilen deres ble vasket bort i en oversvømmet elv nær byen Fuengirola.

En 54 år gammel mann har dødd under tung snø i Madrid, har innenriksdepartementet sagt.

En hjemløs mann er død av hypotermi i den nordlige byen Zaragoza, opplyser lokalt politi.

Fredag ​​opplevde Madrid sitt tyngste snøfall siden 1971, med AEMET meteorologiske byrå som beskrev det som «eksepsjonelle og ofte historiske» forhold forårsaket av stormen Plomina.

Det forventes ytterligere 20 cm snø lørdag på slettene under Madrid og sentrum av Spania, med høye temperaturer på opptil 50 cm (20 tommer), advarte den.

– Til tross for det veldig harde været er antallet hendelser relativt lavt, vi har tre dødsfall å sørge, sa innenriksminister Fernando Grande-Marlaska på en pressekonferanse.

Bortsett fra Madrid, kastet eksepsjonelle forhold fire andre områder i sentrum av landet i rød beredskap lørdag: Aragon, Valencia, Castilla La Mancha og Catalonia.

På Twitter ba statsministeren i Spania, Point Pedro Sanchez, folket om å holde seg innendørs og følge instruksjonene fra nødetatene. Han hyllet arbeidet til redningsorganisasjoner som hjalp hundrevis av mennesker som var fanget i hendelsen over natten.

Madrids Barajas lufthavn ble stengt sent på fredag, med snøfall som forstyrret trafikken på nesten 400 veier, og alle togene som avgår fra Madrid ble kansellert, ifølge Renf Rail Network.

READ  Russlands utenriksminister Sergei Lavrov vil trekke seg tidlig fra G20

Madrids nødbyrå sa at de hadde jobbet hele natten for å hjelpe strandede bilister og hadde løslatt rundt 1000 kjøretøyer. De ba andre om å være mer tålmodige.

Lider uten mat

Sjåfør Patricia Mansonares fortalte nasjonal fjernsyn at hun var strandet i 15 timer uten mat på M-40 motorveien i Madrid-regionen.

“Jeg har vært her siden kl. [o’clock] I går kveld var mange av oss i denne situasjonen. Det er 60 cm snø, og vi kommer til å gå tom for bensin snart, ”sa han og la til at bilene deres ville miste varmen.

Madrids borgermester Jose Luis Martinez-Almeida beskrev situasjonen som «veldig alvorlig» i en tweet lørdag.

Han sa til TV-kanalen La Sexta lørdag: «Vi jobber for å eliminere tilgang til sykehus så snart som mulig.» Men ærlig talt er det komplisert. Det er veldig snø. «

Hæren ble innkalt fredag ​​for å hjelpe offiserer.

Snøvarsler er utstedt for 36 av de 50 provinsene fra lørdag i Spania [AFP]

Totalt ble det gitt 36 snøvarsler i 50 provinser i Spania.

Ekstraordinære forhold rammet også sportsutstyr, noe som tvang Atletico Madrid til å utsette kampen mot Bilbao, og kanselleringen av basketballkampen Spania og Kroatia, som skulle avansere i Madrid lørdag.

Prognoserne sa at tung snø ville fortsette til søndag før stormen Plomina nordøst, men temperaturene ville være usedvanlig lave.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *