Dødstallet i Libya-flommer stiger, Røde Kors advarer: «Antall savnede nærmer seg 10.000»

Oversvømmelser i Libya har forårsaket et «massivt» dødstall, løper i tusenvis og etterlater 10.000 savnet, sa en tjenestemann ved Den internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-foreningene (IFRC) tirsdag.

Resultatene er fortsatt usikre, sa Tamer Ramadan under en vanlig FN-pressekonferanse i Genève. «Vi har ikke endelige tall» på antall døde på dette tidspunktet, sa han og understreket at «tallet på savnede er nærmere 10.000».

Han forventer mer presis informasjon om resultatene senere i dag.

«De humanitære behovene overgår langt evnene til Libyas Røde Kors og evnene til regjeringen,» sa Mr. Ramadan forklart. «Dette er grunnen til at regjeringen i øst har lansert en appell om internasjonal hjelp, og vi vil snart lansere en nødappell,» sa Mr. Ramadan understreket.

Jordskjelv i Marokko: «Ikke legg katastrofe til katastrofe: ikke forlat landet vårt», erklærer den marokkanske ambassadøren i Belgia

Osama Hamad, presidenten for det østlige Libyas administrasjon, talte på Almazar-kanalen, presenterte tall på «mer enn 2300 døde og tusenvis savnede» i Derna by alene, men ingen medisinske kilder eller nødetater bekreftet dette. Rapportere. På dette tidspunktet er 150 dødsfall offisielt registrert.

READ  California arbeidsrettslovgivning er grunnlovsstridig, sier dommer Uber

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *