Dollaren kommer seg etter nedgangen etter Fed med støtte fra høyere renter

New York: Den amerikanske dollaren steg over hele linjen på torsdag, da høyere statsobligasjonsrenter nesten bidro til å kompensere for tap fra forrige sesjon etter at Fed trakk seg tilbake mot spekulasjoner om en renteforhøyelse.

Valutaindeksen i amerikanske dollar var opp 0,48% ved 91,809, etter å ha falt 0,56% til et to-ukers lavpunkt på 91,30 tidligere i økten.

Federal Reserve sa onsdag at den amerikanske økonomien er på vei mot sin sterkeste vekst på nesten 40 år, selv om sentralbankens beslutningstakere lover å fortsette å sette bena på bensin til tross for den forventede økningen i inflasjonen.

Mens inflasjonen forventes å hoppe til 2,4% i år, over sentralbankens mål på 2%, sa Fed-styreleder Jerome Powell at dette blir sett på som en midlertidig økning som ikke vil endre Feds løfte om å opprettholde referanserenten over natten. Nesten null.

“Dollaren har reagert som forventet da deflatorisk handel gjenoppstod entusiastisk etter pressekonferansen,” sa Brad Bechtel, globalt leder for forex i Jefferies, i et notat.

“Dollaren i morges utligner noen av disse tapene,” sa Bechtel.

Etter Fed-uttalelsen trakk de 10-årige avkastningene seg tilbake fra 13-måneders-høyden på 1,69% de nådde tidlig på onsdag. På torsdag gjenopptok avkastningen på 10-årsnoten sin nylige høyde og nådde en 13-måneders høyde på 1.7383%.

Dollaren la til tidlige gevinster etter at data torsdag viste at antall amerikanere som innleverte nye krav om dagpenger økte uventet forrige uke.

Mot yen steg dollaren 0,27% til 109,135 yen.

En rapport fra Nikkei rapporterte at Bank of Japan (BOJ) forventes å utvide det implisitte området der det tillater langsiktige renter å bevege seg rundt 0% -målet.

READ  Seadrill Limited (SDRL) - Domstolen godkjenner avsløringserklæring som baner vei for kapittel 11

Andre steder nådde Norges krone sitt sterkeste nivå mot euro på 13 måneder – 10.0223 kroner per euro – før den slettet gevinster etter at Norges sentralbank la styringsrentene uendret til rekordlave på 0,0% torsdag og flyttet sin fremtidige veiledning for å signalisere kan spore en renteøkning i andre halvdel av året.

Det britiske pundet falt mot dollaren da Bank of England advarte om at Storbritannias gjenopprettingsutsikter fortsatt var uklare, noe som dempet spekulasjoner om at banken ville signalisere et mer selvsikker utsikter.

Bitcoin falt 2,09% til $ 57,668.42.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *