Dommer innrømmer feil i kvartfinaleoppgjøret – Arna-Bizerner protesterer – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Med to minutter igjen på overtid og 1-0 ledelse for Avaltnesses, tok hjemmelagets keeper opp ballen på egne 16m. Victoria Essen holdt ballen i hendene i 13 sekunder. Dommeren ga Essen et gult kort etter en spesielt dårlig utfordring.

– I følge regelboken skal det være et indirekte frispark, men dommeren velger å slippe av en eller annen grunn. Vi savnet en god sjanse til å score mål, så Arna-Bizerner-trener Remy Natwick sa til NRK at det var litt gøy.

Dommer Veronica Feltver innrømmer at hun feilvurderte omstendighetene.

– Jeg snakket med Arna-Bizners trener og fortalte ham at det var en dårlig avgjørelse, og at spillet burde vært startet på nytt med et indirekte frispark.

Kan vurderes på nytt

Natwick har protestert i Norges Fotballforbund.

– Det er et direkte brudd på reglene, og da er det et godt grunnlag for motstand. Så vi håper å høre opposisjonen.

Konkurransedirektøren i Norges Fotballforbund sier dommer- og divisjonskomiteen vil ta en avgjørelse de neste dagene.

– Etter det jeg forstår, er innsigelsen basert på påstanden om at dette er misbruk av reglene, og så betyr det i verste fall en ny konkurranse, dvs. omprøving. Dommer og sanksjoner er for panelet å avgjøre. Fisketjan sier de vil vurdere når dette skjedde og hvor alvorlig det er.

– Slik reglene er i dag, er dette en ny konkurranse eller ingenting.

– Veldig dårlig tilstand

Arna-Bizerner mener treneren gjør feil fordi dommerne ikke har erfaring fra høyt nok nivå

– Du trenger litt erfaring for å være god nok til å ta stillingen. Det samme gjelder spillerne våre som er unge, og du kan ikke la hvert spill spille på toppnivå.

READ  Valentina Miyoso: Kvinnen som dro til Arktis i nedlåsing

– Har de fleste dommere nok erfaring på dette tidspunktet?

– Etter min mening nei, sier Natwick.

Arna-Bizerner-trener NRKay får støtte fra fotballekspert Carl-Eric Dorp.

– Generelt er det en tilstand veldig dårlig. Jeg tror det er mange situasjoner som kan misforstås. Det er en måte for deg å gå til det høyeste nivået på dommernivået. Tilstanden kan være litt verre, men du må sove hele produktet på en gang, det går bare ikke til dommerne.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *