Donald Trump har svart på et to-årig Facebook-forbud og sagt at det var ‘en skam’

Donald Trump har reagert sint på sitt to-årige Facebook-forbud, og kaller sosialmediaselskaps suspensjon “en skam.”

Mark Zuckerbergs selskap har kunngjort at det vil forby den tidligere presidenten fra sine nettsteder frem til januar 2023, da eksperter kan vurdere om det er trygt å gi ham tilbake.

Trump ble suspendert på ubestemt tid fra Facebook etter US Capitol-opptøyene 6. januar, der hans tilhengere voldsomt forsøkte å blokkere Joe Bidens valgseiersertifikat.

“Facebooks kjennelse er en fornærmelse mot de rekordstore 75 millionene, og mange stemte på oss i presidentvalget i 2020,” sa Trump i en uttalelse fredag.

“De skal ikke få slippe unna sensuren og manaen. Til slutt vil vi lykkes.” Landet vårt kan ikke lenger ta dette misbruket! ”

Trumps opprinnelige suspensjon av Facebook ble støttet av selskapets tilsynsstyre i forrige måned, men medlemmene kritiserte det på ubestemt tid og gjorde endringer.

Nå har Mr. Zuckerberg introdusert nye regler som regulerer lengden på suspensjon gitt til brukere som bryter med reglene.

Etter at han ble suspendert av Facebook og andre sosiale medier, satte Trump opp en blogg for å publisere uttalelsene.

Men den stengte tidligere denne uken etter å ha kjørt i bare 29 dager.

Facebook har erkjent at beslutningen om å suspendere Trump i to år før han vurderer saken hans, kan tiltrekke seg kritikk fra begge sider av det politiske spekteret.

En analyse av Trumps Facebook-innlegg mellom januar 2020 og 2021 avslørte at han brukte “voldelig retorikk” i mer enn 1400 innlegg for å avvise feilinformasjon om Govt-19 og valgsvindel.

“For noen måneder siden erkjente Mark Zuckerberg åpent at Donald Trump brukte Facebook til å” oppmuntre til voldelig opprør.

READ  En tenåring er drept etter at en mann ble skadet i en bilulykke i Nord-London

Han la til: “Facebooks ord gjenspeiler ikke dets handlinger, og til syvende og sist ser det ut til å være en del av et større Facebook-format som tvinger høyreorienterte kritikere og aktiverer ekstremister.

“Det store fra dagens beslutning er at Facebook forbereder seg på å gjeninnføre Trump.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *