Donald Trumps hjem i Mar-a-Lago er en spionmagnet

I begynnelsen av august ble Mar-a-Lago (Florida) hjemmet til den tidligere amerikanske presidenten raidet av FBI. Mer enn 11 000 regjeringsdokumenter, noen klassifiserte, som Donald Trump ikke klarte å returnere etter å ha forlatt Det hvite hus.har blitt fanget. Blant dem informasjon om militære styrker og Et fremmed lands kjernefysiske evnerDet avslørte Washington Post onsdag.

Ifølge tidligere amerikanske etterretningstjenestemenn var huset et åpenbart mål for utenlandske etterretningstjenester. «Jeg vet at nasjonale sikkerhetseksperter i regjeringen, mine tidligere kolleger, rister på hodet over skaden som kan gjøres.»Tidligere CIA-direktør John Brennan sa. på MSNBC. «Mar-a-Lago har vært et mål for russisk etterretning og annen etterretning de siste 18 eller 20 månedene, og jeg er sikker på at hvis de kunne få folk inn i det huset, ville de ha tilgang til rommene der disse dokumentene er. Kopier dem, det er det de ville ha gjort.»

«Alle utenlandske etterretningstjenester, enten det er fra Kina, Iran eller Russland, er absolutt interessert i å få tilgang til Mar-a-Lago.»Peter Ströck, tidligere visedirektør for FBIs kontraetterretningsavdeling, fortalte MSNBC.

En måned siden, Rapporteringsprogram for organisert kriminalitet og korrupsjon, en gruppe undersøkende journalister poserte som Anna de Rothschild, arvingen til et bankdynasti, på Mar-a-Lago sammen med familie og venner av Donald Trump, en russisktalende immigrant fra Ukraina. Faktisk ble Inna Yashshishin, datteren til en lastebilsjåfør som immigrerte til Canada, assosiert med svindelforetak. Den unge kvinnen attesterer et bilde av seg selv på golfgreenen, og sier at hun møtte den tidligere presidenten personlig.

Trumps hjem i Mar-a-Lago ©AP

Det er ingen bevis for at hun er en spion, men denne episoden fremhever hvor lett Mar-a-Lago kan knekkes. Da Donald Trump var president, ble to kinesiske kvinner tatt for å bryte seg inn i hans Palm Beach-hjem flere ganger.

READ  Canada forbereder seg på den "historiske" virkningen av orkanen Fiona, som falt i land i Nova Scotia.

En av dem var Yujing Zhang, flere mobiltelefoner, en bærbar datamaskin, en ekstern harddisk og en USB-nøkkel ble senere funnet å inneholde skadelig programvare. På hotellrommet hans fant etterforskerne ni USB-nøkler, fem SIM-kort og en «signaldetektor»-enhet for å oppdage skjulte mikrofoner eller kameraer. Han ble siktet for å ha avgitt falske uttalelser, inntrenging på et sikkert sted og ulovlig inntreden i en bygning med begrenset tilgang og ble utlevert til Kina i 2021.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *