Dr. Richard Freeman ble dømt for å ha bestilt en ikke navngitt syklist med forbudt testosteron Sykling

Tidligere overlege Britisk sykling Og Team Sky, Richard Freeman, har blitt beskyldt for å ha bestilt “å vite eller tro” forbudt testosteron, som skal gis til en ikke navngitt rytter for å forbedre deres atletiske ytelse. Dommen, kunngjort fredag ​​av et panel av leger i Manchester, sendte sjokkbølger gjennom det britiske spillet, og reiste spørsmål om den tiår lange suksessen. Britisk sykling Og laghimmel.

MPDS-president Neil Dalton kunngjorde dommen og sa: “Nemnda fant at du, Dr. Freeman, bestilte og mottok testosteronet, idet du visste eller trodde at det skulle gis til en idrettsutøver for å forbedre deres atletiske prestasjoner. Hensikten med handlingen din er å dekke over en atferd. ”

Den langvarige søksmålet, som startet i februar 2019 og var forventet å vare i en måned, gikk i mer enn to år. Freeman fastholdt gjennom General Medical Council-undersøkelsen at han hadde “krysset grensen” ved å kjøpe forbudt testosteron til en ikke navngitt tur – som han senere brukte i “form for løgner” for å skjule sporene hans. MPTS, etter å ha vurdert alle bevisene, i sannsynlighetsbalansen, fant at Freeman faktisk hadde gjort det.

Freeman som jobbet for Team Sky og britiske selskaper Sykling Mellom 2009 og 2017 har 18 personer allerede erkjent straffskyld for 22 anklager, inkludert kjøp av forbudt testosteron, liggende for Storbritannias antidopingbyrå, upassende behandling av ikke-ridende personale og besittelse av farlige poster.

I juni 2011 bestred han imidlertid fire anklager knyttet til britisk sykling i Manchester og levering av testosteron til Team Sky hovedkvarter.

Mens Freeman erkjente at han hadde bestilt 30 stikkontakter testosteron, nektet han den sentrale anklagen om at testosteronet ble antatt å ha blitt levert til en kjent eller ikke navngitt rytter. I stedet sa han at han fikk beskjed av den daværende britiske sykkel- og lagskitreneren Shane Sutton om å behandle ereksjonen hans – Sutton nektet det heftig.

Dommen på fredag ​​har ennå ikke preget utfallet av nemnda. Den vil sitte igjen i tre dager i neste uke for å vurdere om Freemans lisens for trening vil bli svekket – og deretter igjen i april vil han snakke om han skal miste legelisensen eller møte noen andre straffer for sin oppførsel.

Freeman står overfor to tilfeller av antidoping-anklager relatert til bestilling av forbudt testosteron, inkludert besittelse og skade på et forbudt stoff.

Bedrageri tiltalen innebærer et forsøk på å demontere ethvert aspekt av dopingkontroll, inkludert etterforskning. Det er forstått at Freeman har konkurrert mot en del av anklagene og har bedt om etterforskning.

READ  Chelsea vs West Brom-spådom: Mason Mount vil fortsette å stille kritikere

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *