“Drastiske og ambisiøse endringer i politikken” kreves for å endre Skottlands økonomiske ytelse

En ny rapport fra Oxford Economics sier at det kreves radikale og ambisiøse politiske endringer hvis Skottlands økonomiske resultater skal endres innen 15 år.

rapporten, Hev den økonomiske veksten i Skottland , Bestilt av Hunter Foundation for å lede sin strategi.

Stiftelsen håper å starte en nasjonal debatt med alle interesserte politiske partier i Storbritannia og Skottland for å bidra til å forme vekstpolitikken.

Det tar sikte på å løse problemer knyttet til lav produktivitet, en svak “fødselsrate” for bedrifter og mislykkede utvidelser som hjelper til med å forklare hvorfor Skottlands BNP per innbygger bare er 44% av Singapores nivå, 48% av Irland og 68%. 75% fra Danmark.

Rapporten bemerket at “det er ikke realistisk å tro at den nåværende økonomiske politikken til regjeringene i Storbritannia eller Skottland vil føre til et skifte i den økonomiske ytelsen til Skottland,” og foreslår i stedet den politikken som går utover dagens regjeringsgrenser, som for eksempel:

  • Økt lån for å stimulere etterspørsel og produksjonsvekst.
  • Betydelige skattelettelser og deregulering av næringer for å bedre konkurransen.
  • Øk statens utgifter til infrastruktur, ferdigheter, innovasjon og grønn økonomi.

Han bemerket at disse metodene ikke er gjensidig utelukkende, og hvis det skjer en radikal endring, er det et sterkt tilfelle for å kombinere de tre.

Skottlands BNP per innbygger har vært rundt 8% lavere enn Storbritannia som helhet i mange år, hovedsakelig på grunn av dårlig produktivitet.

Graden av ny virksomhetsdannelse i Skottland ble rangert som nummer 9 av 12 land og territorier i Storbritannia i 2019.

Rapporten spådde også at Skottlands gjennomsnittlige reale BNP-vekst for perioden 2020 til 2035 bare ville være 1,3%.

READ  Derek Chisora ​​bekreftet mot Joseph Parker 1. mai

Han anbefaler en ambisiøs industripolitikk – kanskje sentrert rundt fornybar energiindustri i Skottland – for å utnytte tidevanns-, bølge- og vindressurser.

“Det er ikke urimelig å antyde at det er lignende jobbmuligheter som de som skapte Silicon Valley for flere tiår siden,” heter det i rapporten.

Når det gjelder den skotske nasjonale investeringsbanken, har finansieringen på 2 milliarder pund blitt ansett som “ikke spesielt sjenerøs”, med ytterligere innflytelse som må kombineres med tydelig fokus, tilsyn og tilstrekkelig åpenhet for å sikre at midler blir tildelt riktig.

Sir Tom Hunter, grunnlegger av The Hunter Foundation, sa: “Det er tilgjengelig for alle i Skottland, fra regjeringer, beslutningstakere og selskaper for å bidra til å løse det svake økonomiske vekstproblemet som har møtt Skottland i mange år.

“Vi trenger mer fokus i våre økonomiske investeringer, ikke bare for å oppnå betydelig bedre gevinster, men også for å forstå hva som fungerer og hva som ikke gjør det.

“Dette er bare halvparten av bildet – vi trenger å bygge inn innovasjon innen helse, utdanning og fattigdomsreduksjon for å frigjøre finansiering for investeringer i å utvikle økonomien.”

Richard Holt, leder for global byforskning ved Oxford Economics, la til: Våre rapportfunn understreker omfanget av endring og intervensjon som er nødvendig for å løse Skottlands langvarige økonomiske problemer.

“Det gjøres mye, men hvis politiske ledere ønsker å bygge bro over gapet med lignende land, må de overstyre deres nåværende politiske tilbud.”

Ikke gå glipp av de siste overskriftene med vårt nyhetsbrev to ganger daglig – registrer deg Her gratis.

READ  EBay utforsker strategiske alternativer til markedet i Korea

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *