Dronning Elizabeth IIs død: De første ordene fra kong Charles III

Etter at moren, dronning Elizabeth II, døde, ble prins Charles automatisk konge.

Lesetid: 2 minutter

LDen nye kong Charles III snakket om et «øyeblikk med stor sorg» i en uttalelse torsdag kveld, den første siden kunngjøringen om døden til hans mor, dronning Elizabeth II.

«Dødsfallet til min elskede mor, dronningen, er et veldig trist øyeblikk for meg og hele familien min,» skrev han i uttalelsen. Han hilser på en «elsket suveren og kjærlig mor».

«Vi sørger dypt over bortgangen til vår elskede suverene og elskede mor. Jeg vet at tapet hans vil bli dypt følt av utallige mennesker over hele landet, kongedømmene og Commonwealth og rundt om i verden.

Han sa at i tiden med sorg og overgang, vil han og hans familie «bli trøstet og støttet av vår kunnskap om dronningens respekt og dype hengivenhet».

Erkebiskopen av Canterbury, den anglikanske kirkens åndelige overhode, sa i en uttalelse torsdag at han ville slutte seg til «bønner for monarken og kongefamilien» etter Elizabeth IIs død.«Vi har mistet en mann hvis urokkelige lojalitet, tjeneste og ydmykhet hjalp oss med å finne meningen med hvem vi er gjennom tiår med ekstraordinære endringer i vår verden, vår nasjon og vårt samfunn,» sa han.

READ  Michael Barnier stiller til valg i det franske presidentvalget | Michael Barnier

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *