Dubai lanserer en internasjonal romfartsdomstol

De forente arabiske emirater er engasjert i løpet for å erobre verdensrommet, og hevder seg som en ledende aktør i saken ved å opprette en «romdomstol» for å løse handelstvister.

Thei, de hadde allerede gjort noe lignende i 2004 med etableringen av Dubai International Financial Centre – Court. Dette organet, uavhengig av UAE-lov, var designet for å løse tvister som involverer selskaper eller investorer, basert på felles lov.

På samme måte som siste initiativ, refererer denne nye internasjonale domstolen til regulering av aktiviteter som foregår utenfor jordens atmosfære. «Space Court er et globalt initiativ som vil operere parallelt med romaktiviteter, og bidra til å bygge et nytt rettslig støttenettverk for å oppfylle de strenge forretningskravene til internasjonal romforskning i det 21. århundre.Zaki Azmi, president for DIFC Courts, sa i en uttalelse. Han mener faktisk at de komplekse handelsavtalene som vil styre denne sektoren ytterligere, også vil kreve et like innovativt rettssystem for å holde tritt.

Etabler deg selv som en nøkkelspiller

Det skal huskesRomloven styres for tiden av internasjonale konvensjoner og resolusjoner, inkludert FNs verdensrommetraktat, som trådte i kraft i 1967. SFlere stater har også signert bilaterale eller multilaterale avtaler for å regulere deres romaktiviteter..

En gang senere lanserer sin Hope-sonde, som snart skulle gå i bane rundt planeten Mars, bekreftet De forente arabiske emirater litt mer sitt ønske om å bli en nøkkelspiller i erobringen av rommet.

READ  Viktor Hovland i form for å imponere igjen på dag to av Arnold Palmer Invitational

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *