Duke’s Duke snakker om veldedighets “barbarisk handling” Prins Harry er sønderknust Royal | Nyheter

Hertugen av Sussex beskrev det brutale angrepet på arbeidere ved The Hollow Trust, en britisk humanitær veldedighet som en gang støttet av prinsesse Diana, som en “barbarisk handling”. Våpenmenn skjøt ti frivillige og såret 16 andre til tirsdag kveld i en gruveleir i Nord-Baghlan-provinsen.

I en inderlig uttalelse sa Harry: “Totalt sett ble 26 medlemmer av The Hollow Trust’s Afghanistan-team drept eller skadet tirsdag kveld, ikke mindre enn en barbarisk handling.

“Jeg respekterer taperne og oppfordrer støtte til de overlevende og familiene til ofrene.

“De som jobber for Hollow i Afghanistan står overfor farene ved å fjerne arrene etter langvarig – og enda farligere – krig og konflikt hver dag.”

Hertugen av Sussex oppfordret folket til å “stå i solidaritet med de humanitære hjelpearbeiderne og samfunnene de tjener”, og fremhevet farene som veldedige arbeidere utgjør for å gjøre verden til et bedre sted.

Han la til: ”Mennene som ble angrepet var fra samfunnene de arbeidet i.

“De ble med Hollow for å beskytte og gjenopprette sitt land og hjem.

“Som jeg forstår det, beskyttet også gruvearbeiderne som mistet livet, vennene sine.

“Disse arbeiderne bestiller livet hver dag for å gjøre verden til et tryggere sted.

“Denne brutale handlingen minner oss om at vi må stå i solidaritet med humanitære hjelpearbeidere og samfunnene de tjener.”

Mer enn 100 menn fra lokalsamfunn trakk seg tilbake til leiren etter å ha arbeidet med landminer, og våpenmenn angrep området.

The Hollow Trust sa at det brutale angrepet ble utført av en ukjent væpnet gruppe rett før klokka 22 lokal tid.

READ  NZ berømmet for "heroiske" handlinger for å tilbakeholde angriperen med knivstikking i supermarkedet Utenriksnyheter

En bitter borgerkrig mellom 1975 og 2002, som betyr at Angola er en av de mest utvinnede i verden, inneholder 1200 landminer, ifølge Hollow Trust.

I 2019 fulgte prins Harry i fotsporene til sin avdøde mor i Angola og var i stand til å se de positive endringene dette prosjektet har skapt for lokalsamfunn.

Duke sa for to år siden at det var “veldig emosjonelt” å se Dianas skritt tilbake og forvandlet seg fra et usikkert og forfallent sted til et pulserende samfunn av lokale virksomheter og høyskoler.

Han la til: “Hvis han ikke hadde kjempet slik han gjorde, kan det fremdeles være en landmine.

“Jeg er stolt av det hun klarte å gjøre. Jeg møter disse barna som er født i denne gaten her.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *