EBay utforsker strategiske alternativer til markedet i Korea

Fotograf: Gabby Jones / Bloomberg

EBay utforsker det potensielle salget av sin online markedsplass i Sør-Korea, det siste trinnet i en omorganisering som allerede har eliminert flere enheter i den store amerikanske e-handelsvirksomheten.

Det San Jose, California-baserte selskapet sa at det har «startet en prosess for å utforske, gjennomgå og evaluere en rekke strategiske alternativer til sin virksomhet i Korea. Selskapet undersøker alternativer som vil maksimere verdien for aksjonærene og skape fremtidige vekstmuligheter for virksomheten.»

EBay likte støtte under pandemien med en tilstrømning av online-kunder, men den fortsatte å vokse i et lavere tempo enn konkurrentene, inkludert Amazon.com Inc. EBay har 183 millioner aktive kjøpere, og om lag 11% av den årlige inntekten kommer fra Sør-Korea.

Konsernsjef Jimmy Onon, som overtok i april, prøver fortsatt å vise at utvannet EBay kan tiltrekke seg kunder og få dem til å bruke mer på nettstedet. Under press fra aktivistinvestorer solgte EBay i fjor begivenhetsbillettmarkedet StubHub til Viagogo for $ 4,05 milliarder dollar, og rubrikkannonsevirksomheten til Norges Adevinta ASA i en kontant- og aksjeavtale på 9,2 milliarder dollar etterlot EBay med 44,4% eierandel i selskapet.

READ  Justice Liege nekter å stanse salget av Integrale

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *