Eddie O’Connors Mainstream vil bli solgt til Norges Aker i en avtale verdt 1 milliard euro

Mainstream Renewable Power, Eddie O’Connors fremvoksende markedsfokuserte vind- og solkonglomerat, vil se en enhet av norsk fisk-, mat- og ingeniørinvesteringsselskap Aker overta virksomheten i en avtale den verdsetter. Inkludert 1 milliard euro.

Aker Horizons, som fokuserer på fornybar energi og grønn teknologi, vil ta 75 prosent av aksjene, og eksisterende investorer vil ha muligheten til å ta ut penger eller følge Mr. O’Connor, som planlegger å reinvestere noen av pengene sine de siste 25 prosentene. Cent of the business.

Betale

Avtalen, som inkluderer en potensiell betaling på 100 millioner euro i 2023 hvis visse ytelsesbetingelser er oppfylt, anslår O’Connors eierandel på 55 prosent til opptil € 550 millioner. Det representerer også en avkastning på opptil 5,5 ganger investeringen til de opprinnelige Mainstream-investorene, inkludert en rekke irske individer med høy nettoverdi som støttet det Dublin-baserte selskapet da det ble innlemmet i 2008.

Som en del av avtalen kjøper det norske selskapet også en eierandel på 50 prosent i Supernode, et selskap Mr. O’Connor og Mainstream etablert i 2018 som utvikler superledende kabelsystemer for massekraftoverføring.

Aker Horizons-sjef Kristian Roekke sa i en presentasjon til investorer tirsdag at målet er Mainstreams første børsnotering (IPO) de neste to til tre årene. Separat planlegger Aker Horizons, som også investerer i karbonfangst og vindprosjekter til havs, å samle inn pengene privat og sette dem på aksjemarkedet på kort tid, sa han.

«Dette partnerskapet er det neste kritiske trinnet i visjonen vi satte for Mainstream i 2008 for å lede den globale overgangen til fornybar energi og kvitte seg med karbondioksidutslipp,» sa O’Connor (73), som vil forbli et selskap.

READ  Hvis du planlegger å installere PV-paneler, må du være tålmodig...

Domene

«Dette betyr at vi kan utvide vår rekkevidde for å komme inn på nye markeder og ytterligere utdype og utvide vår lederposisjon i eksisterende markeder, for eksempel i Chile, hvor vi snart vil drive tilsvarende en av syv hjem i Chile med energi fra vind- og solanlegg.»

Mainstream-sjef Mary Cowen sa at avtalen, som er underlagt godkjennelse fra myndighetene, vil tillate konsernet å akselerere sine globale utvidelsesplaner om å legge ned 5,5 gigawatt med vind- og solenergi i 2023. Dette er litt over dagens høyeste energibehov i republikken.

Mainstream, etablert av O’Connor i 2008 etter å ha solgt Airtricity-virksomheten han utviklet, gjennomgår en periode med stor ekspansjon over Latin-Amerika, Asia-Stillehavet, Afrika så vel som innen offshore vindsektoren globalt.

Den har rundt 1,9 gigawatt prosjekter i bygging eller forhåndskonstruksjon i Chile, Egypt, Senegal og Sør-Afrika. Den har en ekstra utviklingsrørledning for nesten 10 gigawatt av prosjekter i forskjellige faser i land, inkludert Vietnam, Filippinene, Australia og Colombia.

På slutten av 2019 begynte selskapet å sikre seg en kapitalpartner og hyret investeringsbanken Rothschild & Co for å styre driften.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *