Eddie O’Connors Mainstream vil bli solgt til Norges Aker i en avtale verdt 1 milliard euro

Mainstream Renewable Power, Eddie O’Connors fremvoksende markedsfokuserte vind- og solkonglomerat, vil se en enhet av norsk fisk-, mat- og ingeniørinvesteringsselskap Aker overta virksomheten i en avtale den verdsetter. Inkludert 1 milliard euro.

Aker Horizons, som fokuserer på fornybar energi og grønn teknologi, vil ta 75 prosent av aksjene, og eksisterende investorer vil ha muligheten til å ta ut penger eller følge Mr. O’Connor, som planlegger å reinvestere noen av pengene sine de siste 25 prosentene. Cent of the business.

Betale

Avtalen, som inkluderer en potensiell betaling på 100 millioner euro i 2023 hvis visse ytelsesbetingelser er oppfylt, anslår O’Connors eierandel på 55 prosent til opptil € 550 millioner. Det representerer også en avkastning på opptil 5,5 ganger investeringen til de opprinnelige Mainstream-investorene, inkludert en rekke irske individer med høy nettoverdi som støttet det Dublin-baserte selskapet da det ble innlemmet i 2008.

Som en del av avtalen kjøper det norske selskapet også en eierandel på 50 prosent i Supernode, et selskap Mr. O’Connor og Mainstream etablert i 2018 som utvikler superledende kabelsystemer for massekraftoverføring.

Aker Horizons-sjef Kristian Roekke sa i en presentasjon til investorer tirsdag at målet er Mainstreams første børsnotering (IPO) de neste to til tre årene. Separat planlegger Aker Horizons, som også investerer i karbonfangst og vindprosjekter til havs, å samle inn pengene privat og sette dem på aksjemarkedet på kort tid, sa han.

«Dette partnerskapet er det neste kritiske trinnet i visjonen vi satte for Mainstream i 2008 for å lede den globale overgangen til fornybar energi og kvitte seg med karbondioksidutslipp,» sa O’Connor (73), som vil forbli et selskap.

READ  Rekordmange ansatte med firmabil

Domene

«Dette betyr at vi kan utvide vår rekkevidde for å komme inn på nye markeder og ytterligere utdype og utvide vår lederposisjon i eksisterende markeder, for eksempel i Chile, hvor vi snart vil drive tilsvarende en av syv hjem i Chile med energi fra vind- og solanlegg.»

Mainstream-sjef Mary Cowen sa at avtalen, som er underlagt godkjennelse fra myndighetene, vil tillate konsernet å akselerere sine globale utvidelsesplaner om å legge ned 5,5 gigawatt med vind- og solenergi i 2023. Dette er litt over dagens høyeste energibehov i republikken.

Mainstream, etablert av O’Connor i 2008 etter å ha solgt Airtricity-virksomheten han utviklet, gjennomgår en periode med stor ekspansjon over Latin-Amerika, Asia-Stillehavet, Afrika så vel som innen offshore vindsektoren globalt.

Den har rundt 1,9 gigawatt prosjekter i bygging eller forhåndskonstruksjon i Chile, Egypt, Senegal og Sør-Afrika. Den har en ekstra utviklingsrørledning for nesten 10 gigawatt av prosjekter i forskjellige faser i land, inkludert Vietnam, Filippinene, Australia og Colombia.

På slutten av 2019 begynte selskapet å sikre seg en kapitalpartner og hyret investeringsbanken Rothschild & Co for å styre driften.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *