Edinburgh «Virtual» Marathon Festival: Hvem deltar og for hvem?

Gi oss beskjed om hva du synes, og bli med i samtalen på slutten av denne artikkelen.

Dette året er ulikt noe annet da coronavirus har frustrert drømmene til mange ivrige løpere om å streife omkring i Edinburghs gater med mange andre løpsfans og krysse maratonmålstreken på Gosford House.

Som et alternativ har EMF (Edinburgh Marathon Festival) gitt løpere muligheten til å velge sin egen rute, hvor og når de skal gjøre det.

Registrere til vårt daglige nyhetsbrev

Nyhetsbrevet i kutt støyen

Maraton mann Simon Davies
Maraton mann Simon Davies

Selv om årets maraton er virtuelt, har dette ikke hindret løpere over hele landet i å skaffe penger til veldedige organisasjoner som kommer samfunnet til gode. Jeg møtte noen få personer som deltok på Edinburgh Virtual Marathon Festival i helgen.

Simon Davies – Maraton:

Simon vil løpe hele maraton og skaffe penger til Edinburgh-baserte veldedighetsorganisasjon Make Seconds Count. Dette er en veldedighet som har pasienter over hele Storbritannia som er dedikert til å fokusere på familier og gi håp til kvinner og menn som lever med sekundær brystkreft.

Pre-race strekning for Beth Hadden

Simon begynte å løpe i starten av coronaviruspandemien etter at han og hans «Simon Says Dance» dansevirksomhet ble satt på lisens. Kort tid tok Simon del i Couch til 5K, som mange av oss for å holde oss i form, og har siden vært hekta på å løpe.

Beth Hadden – Maraton:

Jessica Cleland – Half Marathon:

Halvmaraton – Jessica Cleland

Jessica begynte å løpe etter at en god venninne overbeviste henne om å gå på maraton. Dette førte Jessica til sin kjærlighet til løping og deretter maratonløp og også bli med i Edinburgh Napier University banelag, hvor hun ble kaptein. Jessica vil løpe halvmaraton for veldedighetsorganisasjonen Macmillan Cancer Support.

Grant Robertson – Half Marathon:

Grant begynte å løpe på grunn av forverret mental helse. Siden han innså at han trengte en forandring, startet han med Couch på 5K, og deltok deretter i Movember-utfordringen og samlet 317 km og 50 miles for Doddie Aid.

Imidlertid vil Grant skaffe penger i dette spesielle løpet for SAMH, en veldedighetsorganisasjon dedikert til å hjelpe den mentale helsen til folket i Skottland. Grant er nyutdannet ved Edinburgh Napier University og løper halvmaraton i hjembyen Glasgow og starter og slutter på RFC vest for Skottland.

Halvmaraton for Grant Robertson

Clare Moceivei – Halvmaraton:

Clare er ER-sykepleier, hun begynte å løpe i januar med We Run Edinburgh og begynte å løpe for sin mentale helse.

Clare vil løpe sitt første halvmaraton, og i den virkelige ånden til et virtuelt løp vil hun ikke løpe det alene, som i Tønsberg, mer enn 500 miles i Norge, vil tanten hennes Eleanor løpe sammen med henne. Begge vil samle inn penger til den Edinburgh-baserte veldedighetsorganisasjonen Make Seconds Count. Denne veldedighetsorganisasjonen ligger nært Clares hjerte, da hun mistet moren sin til brystkreft i september 2019.

En melding fra redaktøren:

Takk for at du leser denne artikkelen. Vi er mer avhengige av din støtte enn noen gang, da endringen i forbrukervaner forårsaket av coronavirus påvirker annonsørene våre.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du vurdere å støtte vår pålitelige og bekreftede journalistikk ved å gjennomføre en digitalt abonnement.

Det er Norge som Clare Moceivei ikke kommer til å fullføre

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *