Egypt og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen lanserer Economic Empowerment Program for å sikre bærekraftige jobber for ungdom og kvinner – Politikk – Egypt

Søndag lanserte det egyptiske departementet for sosial solidaritet og Den internasjonale arbeidsorganisasjonen et økonomisk empowerment-prosjekt for å styrke egyptiske ungdommer og kvinner tilgang til passende jobber til bærekraftige lønninger.

ILO-prosjektet, kalt “Employment of Egyptian Youth: Economic Empowerment within the Framework of the Forsa Program”, er finansiert av den norske regjeringen.

Prosjektet er en del av sosialbeskyttelsesprogrammet Forsa, som ble lansert av departementet i 2017. Forsa-programmet retter seg hovedsakelig mot personer i yrkesaktiv alder fra trengende familier som er inkludert eller semi-inkludert i det betingede kontantoverføringsprogrammet Takaful og Karama og funksjonshemmede.

Signeringsseremonien for prosjektet deltok av sosialminister Nevin Al-Kabbaj, direktør for ILO-kontoret i Kairo Eric Auchslan, og Norges ambassadør i Egypt Lynn Lind

Prosjektdirektør Nashwa Bilal sa at det egyptiske ungdomsarbeidsprogrammet: økonomisk empowerment søker å styrke kapasiteten til partnerinstitusjoner og sivilsamfunnsorganisasjoner i områder relatert til ungdoms- og kvinnestyrking.

Bilal la til at disse områdene inkluderer støtte til uavhengig arbeid for kvinner og ungdommer og å styrke samfunnet til å støtte entreprenørskapsprosjekter.

Under seremonien understreket Al-Kabbaj viktigheten av å utvide entreprenørskap og andre inntektsbringende aktiviteter for fattige familier, så vel som kvinner og unge.

Hun sa at kvinnedeltakelse på arbeidsmarkedet absolutt bidrar til å forbedre familielivets forhold, økonomisk og kulturelt.

Al-Kabbaj refererte til departementets innsats for å støtte trengende familier ved å gi kontantstøtte, sikre jobbmuligheter og opplæring som kvalifiserer dem for disse mulighetene.

Ministeren sa: «Vi har tatt med økonomisk styrke i alle våre programmer, inkludert sosial beskyttelse for uformell sysselsetting, det nasjonale programmet for familieutvikling og presidentprogrammet, et verdig liv.»

Hun la til at denne innsatsen tar sikte på å forbedre familiens levekår og dermed oppnå bemerkelsesverdige fremskritt i lokale utviklingsindikatorer.

READ  Vær forsiktig hvis du nylig har kjøpt dette produktet som selges i alle store supermarkeder i Belgia!

Oechslin forventer at Den internasjonale arbeidsorganisasjonen vil bidra til å reagere på de økonomiske og sosiale virkningene av Coronavirus som har påvirket mange sektorer i samfunnet.

Ambassadør Lind bekreftet Norges klarhet i å støtte den egyptiske regjeringen i å fremme økonomisk utvikling som en del av sitt engasjement for å bidra til å oppnå FNs mål for bærekraftig utvikling.

Kort lenke:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *