Elektrisitet, ved, gass eller olje: hva skal du velge for oppvarming i vinter?

Mens energi- og gassprisene stadig stiger, ser vi mange meninger sirkulere på sosiale nettverk om den billigste måten å varme opp denne vinteren.

Blant disse hevder noen at med dagens gasspriser ville det være bedre å bruke En elektrisk varmeovn i stedet for en gasstilkoblet radiator, eller en vannkoker i stedet for vannoppvarming (for eksempel til matlaging). Er det virkelig billigere? dekoding.

Dyr elektrisk oppvarming

Bør jeg ta ut den elektriske varmeovnen for oppvarming i vinter for å spare penger? Nei. Elektriske varmeovner er energikrevende, og derfor anbefales de ikke.

Energiselskapet Wikipower opplyser at prisen på elektrisk oppvarming er tre ganger høyere enn prisen på gass- eller oljefyring. Dette til tross for reduksjonen av merverdiavgiften på elektrisitet i mars 2022 og den ble hevet til 6 %.

Situasjonen kan være annerledes for en husholdning med varmepumpe og solcellepaneler: i sistnevnte tilfelle, spesifiserer Wikipower, kan elektrisk oppvarming bli mer interessant, hvis produksjonen er tilstrekkelig til å dekke forbruket.

vedovn

Med økende energipriser, Mange belgiere tyr også til vedfyring. Imidlertid er ikke alt tømmer skapt like. Først av alt, kom deg ut av den åpne vedovnen: dens fine partikler er ikke bra for lungene eller miljøet, og 85 % av varmen går tapt i skorsteinen.

«For å være effektiv, sunn og miljømessig er det nødvendig å bruke en enhet med en effektivitet på mer enn 80 %.»EcoConso forklarer. Kassetter, vedkubber og pellets er mer effektive, forutsatt at veden er veldig tørr, forklarte våre mikrofoner Jonas Moerman, klima- og energirådgiver i EcoConso.

Ifølge Wikipower er pellets og ved fortsatt de mest nyttige oppvarmingsmetodene.

READ  Hvordan Colruyt sammenligner med sine konkurrenter, men ikke bruker rabatter overalt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *