Elektrisk SUV – BMW har startet produksjonen av iX1 i Tyskland


Etter presentasjonen i juni i fjor begynte BMW iX1 produksjonen ved det tyske anlegget i Regensburg.

BMW Massemonteringen av dens lille elektriske SUV har begynt, ogiX1, ved sin fabrikk i Regensburg på en fleksibel produksjonslinje som kombinerer alle typer mekanikk tilgjengelig i modellen. Som annonsert i juni under presentasjonen, produseres faktisk alle X1-er, enten termiske, hybride, oppladbare eller elektriske, samtidig. Høyspentbatterier produseres også på samme sted, noe som sikrer minimale overføringsavstander, selv om det tyske merket tilsynelatende kjøper cellene sine.

Derfor opprettholder den tyske produsenten sine mål som ble satt i slutten av september om å starte produksjonen av iX1 xDrive30 i november, selv om de første leveringsdatoene ikke er rapportert.

Regensburg-anlegget har allerede begynt å belegge battericeller siden april 2021. Det er en prosess der aluminiumshuset som de prismatiske cellene er plassert i er dekket med en tykk lakk som ifølge BMW ikke bare forbedrer deres motstand, men også tillater bedre varmeledningsevne til cellene. Ved utgangen av 2021 har denne aktiviteten utvidet seg til fire produksjonslinjer, og i oktober 2022 startet monteringen av høyspentbatterier parallelt. Ved utgangen av fjoråret sysselsatte dette anlegget mer enn 400 personer.

«Vi følger planen. Innen 2024 vil minst én av tre BMW-er som forlater våre bayerske fabrikker være elektriske,» forsikrer Milan Nedelkovic, medlem av produksjonsstyret. Carsten Regent, sjef for Regensburg-anlegget, legger til: «Elektrifiseringen og ombyggingen av anlegget gjør meg optimistisk med tanke på fremtiden. Målet vårt nå, spesielt med iX1, er å fortsette å imponere våre kunder over hele verden med bilene vi produserer .»


Les også
BMW iX1: Den elektriske X1 er dyrere enn Tesla Model Y

READ  "Det vil være andre"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *