Elektriske biler under €15 000 er snart i salg

Det kinesiske merket Nio vil skape tre nye uavhengige merkevarer. Målet: å påtvinge seg kraftmarkedet.

I tillegg til merkene NIO og ALPS, planlegger den kinesiske elbilprodusenten NIO å lansere et nytt merke med elektriske kjøretøy for å dekke lavprisbilmarkedet. Målet med denne tilnærmingen er å tilby produkter som er mer tilgjengelige og rimeligere. Dermed tiltrekke nye kunder ved å dekke markedet til lavere salgspriser.

Det nye merket vil gjerne markedsføre en elbil som ligner bybilen. Prosjektet har kodenavnet «Firefly» eller «GJ». Prisene starter på 14 000 euro, og når til slutt 29 000 euro. For øyeblikket er ikke lanseringsdatoen annonsert. Som en påminnelse lanserte Nio faktisk et andre merke i fjor. Sistnevnte har også til hensikt å ri på «lavpris premium»-trenden. Og dette er ved å lage en modell som tilbyr klistremerker mellom 29 000 og 43 000 euro. For øyeblikket har denne andre enheten ikke noe navn og svarer på «ALPS Project»-kodenavnrapportene. 36 kr. Serieproduksjonen forventes å starte i 2024.

Akkurat som ALPS-prosjektet, vil det tredje merket administreres uavhengig og vil ha egne ressurser, utviklingssystemer (FoU) og styringskomité. Dessuten har Beijing- og Shanghai-teamene allerede gått inn i en aktiv rekrutteringsfase. For tiden har det kinesiske merket mer enn 16 000 ansatte totalt.

Nio er ikke den eneste produsenten som har vurdert at lansering av en ny serie, rimeligere eller mer luksuriøs, krevde å skape et førsteklasses merke. Faktisk er det standard praksis i bilindustrien. For eksempel er Toyota-merket Lexus et godt eksempel.

_
Følg Geeko videre FBOg Youtube Og Instagram Så du går ikke glipp av nyheter, tester og tips.

READ  Den kinesiske økonomien 'går dårlig': hva er konsekvensene for belgierne?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *