Elektriske sykler kan være mye billigere under et nytt forslag fra to husdemokrater

  • Et nytt forslag fra to husdemokrater kan dramatisk redusere kostnadene ved å kjøpe en ny elsykkel.
  • E-BIKE Act har som mål å lage elektriske sykler mer tilgjengelig og for å redusere landets karbonutslipp.
  • Det vil gi en kreditt på opptil $ 1500 for å subsidiere 30% av kostnaden for en ny elsykkel.

Det er mange grunner til å kjøpe en elsykkel. De tilbyr alle fordelene med en normal menneskedrevet sykkel, men med mye mindre svetting og mye mer nytte. I tillegg kan de for noen mennesker erstatte bilreiser, redusere overbelastning og skadelige utslipp.

Men et stort hinder for vanlig bruk av e-sykkel er fortsatt: kostnad.

Selv om noen produsenter tar på seg å selge billige elektriske sykler, er den nye versjonen av Rad Power Bikes $ 1.099 RadMission 1 er et eksempel: generelt er elektriske sykler av høy kvalitet utenfor gjennomsnittsforbrukers rekkevidde. Et nytt forslag fra to husdemokrater har som mål å endre det. Denne måneden presenterte representantene Jimmy Panetta og Earl Blumenauer, henholdsvis California og Oregon Loven om insentiv til den elektriske sykkelen for miljøet (E-BIKE), et skattekredittprogram som tar sikte på å stimulere til salg av elsykler.

Loven vil dekke 30% av kostnadene for en ny elsykkel opp til $ 1500 og vil gjelde for nye sykler som koster $ 8000 eller mindre. Ideen, sa de, er å oppmuntre folk til å ta færre bilturer og til slutt redusere karbonavtrykket.

“Elektriske sykler er ikke bare en kjepphest for noen få utvalgte, de er en legitim og praktisk måte å gjøre det på transportere som kan bidra til å redusere karbonutslippene våre, sa representant Panetta i en uttalelse. Lovgivningen min vil gjøre det lettere for flere mennesker på alle sosioøkonomiske nivåer å eie elsykler og bidra til å redusere karbonproduksjonen. ”

READ  Norsk programvareselskap lanserer produkt for å adressere overbefolkning på skotske sykehus

Kommersiell


Ifølge lovgivere kan miljøpåvirkningen av et slikt program være enorm. Hvis 15% av bilturene ble erstattet av en elektrisk sykkel, et ambisiøst mål, kan karbonutslipp synke med 12%, sa de i en pressemelding, med henvisning til en rapport fra oktober. studere fra Portland State University. Det gir mening, gitt at transportsektoren er den største kilden til klimagassutslipp i USA, og personbiler er den største forurenseren innen den kategorien.

Forslaget har presedenser. Det ligner et føderalt skattekredittprogram som gir kjøpere av visse biler med lave utslipp uten rabatt en rabatt på opptil $ 7.500. Noen politikere Y forsvarere De har lenge hevdet at et lignende insentiv bør utvides til elektriske sykler. I 2019 besto California en regning som gir innbyggere i lavinntekter og vanskeligstilte lokalsamfunn opptil $ 7500 til kjøp av en elsykkel eller et sykkelaktiemedlemskap hvis de bytter inn bilen sin. Og flere europeiske land, inkludert Frankrike, Norge, Sverige og Storbritannia, har innført en slags tilskudd til elektriske sykler.

Sykling og bærekraftsgrupper ønsker politikk velkommen.

“Å stimulere elektriske sykler gjør dem til et konkurransedyktig transportalternativ for flere amerikanere og støtter en nasjonal innsats for å redusere karbonutslipp,” sa Jenn Dice, administrerende direktør for advokatorganisasjonen PeopleForBikes. “E-BIKE-loven stiller legitime elektriske sykler legitimt som en kritisk del av en bredere løsning på klimaendringer og rettferdig mobilitet.”

Fra president Joe Biden radikale planer å gå over til USA vekk fra fossile brensler – og det faktum at demokrater kontrollerer begge kongresshusene – betyr at E-BIKE-loven kanskje ikke er så langt hentet. Biden peker også på elektrifisere den føderale regjeringsflåten, etablere en halv million nye ladestasjoner og støtte forskning på elektriske kjøretøyer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *