Elio de Rubo møtte paven i Vatikanet

V.Sn onsdag morgen møtte Elio de Rubo paven på Petersplassen i Roma. I begynnelsen av dette møtet, som varte i 5 minutter, var det kommunikasjon med den apostoliske nuntius. Den vallonske ministerpresidenten ble valgt blant de fem eller seks personene som var privilegert til å vente på paven foran Peterskirken.

I følge opplysninger fra Sørlig informasjon, Elio de Rubo skal møte paven for å spesifikt diskutere krigen i Ukraina. «Jeg hilste først dets innsats for fred i verden og det viktige arbeidet til dens ambassadører (apostoliske nuncios),» sier Elio de Rubo. «Jeg ønsket velkommen hans initiativ til å overlate til presidenten for den italienske synoden 21. mai oppgaven med å sette en kurs for fred i Ukraina. Etter den ukrainske motoffensiven insisterte jeg på at denne innsatsen skulle følges av en forhandlet våpenhvile. Paven hjalp tilsynelatende med å finne en vei til fred i Ukraina. Jeg nevnte også den fortsatt uløste israelsk-palestinske konflikten. Han var bekymret», rapporterer våre kolleger.

Les mer Pave Frans, ti års sprekk og en lang vei frem

Elio de Rubo snakket også med lederen for katolikker om skjebnen til millioner av LHBTQIA+-mennesker rundt om i verden. «Jeg blir minnet på at millioner av LHBTQIA+-mennesker i verden fortjener å leve i fred. I januar 2023 kunngjorde paven at homofili ikke er en forbrytelse og kritiserte loven som kriminaliserer det. «Paven er svært innflytelsesrik blant katolikker i denne saken. Hans stilling er svært viktig for de troende.Om dette temaet «Det var viktig for meg å snakke direkte med ham,» erklærte den vallonske ministerpresidenten.

READ  Hva er verdens mest undervurderte must-do-destinasjoner?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *