Eliteselskaper inngikk en avtale på 4,7 milliarder dollar for signaturflyging

Private equity-tungvektere har fått store mandater ettersom budkrigen for Signature Aviation har tatt en slående vending, mens den USA-ledede Special Purpose Acquisition (SPAC) mani ser ut til å ta fart utenfor USA.

Kirkland & Ellis, Slaughter and May, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, og Linklaters har jobbet med et forslag om å kjøpe Signature Aviation av konsortiet – Brown Bidco – inkludert Blackstone, Cascade og Global Infrastructure Partners (GIP).

Det anbefalte kontantoppkjøpet vil si at Signature-aksjonærer mottar $ 5,62 per aksje i kontanter og verdsetter full kapital i LSE-børsnoterte flyselskapstjenester til 4,7 milliarder dollar.

Flyttingen markerer en annen vri i den offentlig-private transaksjonsfortellingen da budet formørker kontanttilbudet på $ 5,50 fra GIP alene i januar. Signature Aviation var svært omstridt, ettersom det også ryktes at Carlyle Group så på selskapet.

Cascade Investment, formuesforvaltningsselskapet eid av Bill Gates, har allerede en eierandel på 19% i Signature Aviation, og som sådan måtte det sendes inn en søknad til oppkjøpsnemnda for å få status som felles budgiver i et uvanlig grep.

Avtalen vil til slutt se at Blackstone Infrastructure og Blackstone Core Equity eier 35%, GIP eier 35% og Cascade eier 30% av Bidco.

Kirkland Han veiledet Blackstone og konsortiet med et team ledet av David Holdsworth, Dipak Bhundia og David Higgins, samt inkludert gjeldsfinansieringspartnere Stephen Lucas, Kerstin Nicole, Melissa Hutson, skattepartnere Timothy Lowe, Mike Beanos, antitrust- og konkurransepartnere Mike Robert Smith og Paula Riedel.

Sa Higgins Juridisk virksomhet: “Vi tror at finansielle investorer vil forbli veldig interessert i private transaksjoner gitt mulighetene for å få større aksjebilletter og den opplevde verdien i de offentlige markedene.”

“Signature Aviation-avtalen var en kompleks avtale, så det var flott å lansere den. Det har ikke vært mange anledninger siden Canary Wharf hvor co-modeler-status har blitt brukt, og det var derfor flott å legge til den listen. Det bare så hender at vi hjalp Pamplona med førsteklasses mat på, “la Holzsworth til. Samme gang – Gode tilbud for Kirkland! ‘

READ  Biden velger tidligere senator Tom Udall som ambassadør til New Zealand, Samoa

Claire var rådgiver for Cascade og sendte London transaksjonspartnere Michael Preston, Sam Bagot og Michael James, samt skatteforeninger Mayer Vaida i New York og Richard Saltman i London.

Teamet inkluderer også London-basert finanspartner David Billington og Paul Gilbert, som gir råd om antitrust- og utenlandske direkteinvesteringer.

Snakker til Juridisk virksomhetPreston bemerket: “Private equity-fond har en god kontant posisjon, spesielt amerikanske dollarfond som har blitt tiltrukket av britiske eiendeler på grunn av devaluering av det britiske pund og lavere aksjekurser. Dette har ført til en betydelig økning i amerikanske penger Dette er betingelsene for markedet. Sterk mellom offentlig og privat.

PE er en attraktiv kjøper fordi det er en one-stop-shop for fremtidige kapitalbehov, så hvis selskapet har utvidelsesplaner, er det en aksjonær med en enorm bankkonto. De er også attraktive hvis du er leder eller seniormedlem i ledelsen, da private equity tilbyr aksjeprogrammer for toppledelse.

“ Det vil være en fortsettelse av konsortieavtalene når private equity-selskaper samarbeider om å by på eiendelene, ” la Bagot til. Det som er interessant med Signature Aviation er premien, som er over 50%, mens den tidligere var i området 30%.

Målstavler som håndterer disse situasjonene har blitt stadig mer komplekse. De fokuserer stadig mer på å gjøre det rette for aksjonærene, få den beste prisen og gå til andre potensielle budgivere for å få det til.

Sloters representerte Signature Aviation med et team som inkluderer selskapspartnere Robert Chaplin og Andrew Jolly, rekrutterings- og insentivpartner Phil Lennard, konkurransepartner Anna Lyle Smith, pensjonspartner Sandeep Modgel og finanspartner Azadeh Nasri.

Linkletters GIP ga råd om dette forrige soloshowet med et team ledet av Londons private equity-partnere Chris Boykott og Nick Rees. Nicole Carr i London og Jonathan Gaffney i Washington, DC ledet antitrust- og utenlandske investeringsaspekter av avtalen. De to London-partnerne, Alec Naidnov og Tom Waller, ga råd om finansiering, og teamet inkluderer også pensjonspartner Claire Pieteram og ansettelsespartnere Sinead Casey og Gillian Naylor.

READ  Mineral sands mann overtar Mineral Commodities

Andre steder har entusiastiske observatører av de allestedsnærværende SPAC-avtalene notert seg et par deSPAC-transaksjoner de siste dagene, spesielt med ikke-amerikanske selskaper som er notert på amerikanske børser.

DeSPAC er prosessen der det kombinerte SPAC-selskapet og målselskapet er oppført i et lignende resultat som børsnoteringer, fusjoner og oppkjøp og overlappende kapitalmarkeder.

Skadden var rådgiver for begge avtaler og var veldig aktiv i verdensrommet. Snakker til Juridisk virksomhetLorenzo Corti, medformann i M & A-gruppen, bemerket: “ Med deSPACs kan du bruke prognoser for å markedsføre et målselskap til investorer, noe du ikke kan gjøre i forbindelse med en børsnotering i USA. Mange selskaper med høy vekst eller relativt unge har ikke en solid omsetning, så det er viktig å kunne presentere potensielle investorer for å markedsføre selskapet bedre. PIPE-prosessen tillater også selskapet å få litt synlighet og si om investorene som blir ført inn i selskapet gjennom en de-SPACing-avtale.

Skadden jobbet for Alussa Energy for å slå seg sammen med FREYR, en norskbasert ny generasjon ren battericelleutvikler, for notering på New York Stock Exchange i den første nordiske deSPAC.

Det kombinerte selskapet vil bli omdøpt til FREYR Battery, og det vil sikte på å akselerere dekarboniseringen av transport- og energisystemer ved å tilby verdens reneste og mest kostnadseffektive batterier. Etter fusjonen vil den opprinnelige egenkapitalverdien til det kombinerte selskapet være omtrent 1,4 milliarder dollar.

Skaddens team Danny Trico og Denis Klimenchenko ledet Skadden, mens Wilson Sonsinis partner Mark Baudler var rådgiver for FREYR.

Skadden rådgav også Kismet Acquisition One, et Nasdaq-børsnotert selskap (SPAC) i en innledende $ 1,9 milliarder forretningskonsern med Nexters Global, i sin første avtale med deSPAC som involverer et russisk selskap.

READ  Norge får kaffevirksomhet | Nyheter

Nexters Global er eieren av det populære mobilspillet Hero Wars og en av de fem beste indie-spillutviklerne i Europa som skaper mobil-, nett- og sosiale spill for millioner av spillere over hele verden. Kismet Acquisition One er den første SPAC opprettet av Evan Traven, forretningsmann og administrerende direktør i TMT, og grunnlegger av Kismet Capital Group.

Skadden-teamet var i London og Moskva ledet av Pranav Trivedi og inkluderte grunnleggerpartner Denis Klimenchenko og Dmitri Kovalenko, Londons skattepartner James Anderson, og Palo Alto-teamet inkluderte grunnleggerpartner Greg Noel, immateriell eiendom og teknisk partner Ken Kumayama. Latham og Watkins Han jobbet for Nexters på avtalen med et team av M&A og Capital Markets-avtaler ledet av partnerne David Stewart og Ryan Maierson.

Denis Klimenchenko fra Skadden har lagt merke til en økning i antall amerikanske SPAC-sentre som ser etter europeiske mål for inkludering i USA.

Europeiske børser er i handlekurven – Stockholm har endret reglene for å tiltrekke seg SPAC og Amsterdam er mer fleksibelt. Det var flere henvendelser fra sponsorer. Vi er i starten av bølgen, og det er økende interesse og etterspørsel.

“2020 var året for det første offentlige tilbudet av SPAC, og 2021 ville være året Despas,” konkluderte Klimenchenko.

nathalie.tidman@legalease.co.uk

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *