Elkem for å studere karbonfangstmuligheter i norske fabrikker – Chemical Engineering

Av Mary Page Bailey |

Med et langsiktig mål om å oppnå karbonfri mineralproduksjon, Kim (Oslo, Norge) En forundersøkelse pågår for tiden for å etablere CCS. Formålet med studien er å vurdere teknisk og økonomisk gjennomførbarhet av karbonbindingsinstallasjon ved sine norske anlegg i Bjølvefossen, Bremanger, Rana, Salten og Thamshavn. Prosjektet mottok økonomisk støtte fra det norske statlige selskapet Gassnova for å videreutvikle teknologier gjennom CLIMIT-programmet. Resultatene av studien vil bli overført til Elkem-anlegg utenfor Norge, inkludert Elkems ferrosilisium-anlegg på Island.

Når det gjelder studien, signerte Elkem avtaler med Familier av grumset karbon (Lesker, Norge) og Saipem SpA Corporation (San Donato Milanese, Italia). Sammen med disse partnerne vil Elkem evaluere og studere ulike teknologidesign og løsninger for fangstanlegget, og karbondioksyd flytende og lastende anlegg for transport av skip fra Northern Lights-prosjektet.

“Elkem er blant verdensledende innen miljøansvarlig produksjon av avanserte materialer. For oss er det viktig å kontinuerlig undersøke alle muligheter for å redusere utslippene våre ytterligere. Vi har allerede kommet langt med vår biokarbonstrategi og oppnådd 20 prosent reduksjon i CO2-utslipp. Direkte fossilt karbondioksid fra norske smelteverk som bruker bio-karbon. Ved å kombinere vår fangststrategi for biokarbon og karbon, høy energieffektivitet i anlegg og annen miljøinnsats har vi muligheten til å ta viktige skritt fremover, sier Trond Satterstad, Elkems klimadirektør.

Karbonbindingsstudien vil være fullført i andre kvartal 2021.

SINTEF og det norske konsulentselskapet Norsk Energi vil bidra som kompetansepartnere.

Saipems CO2-løsninger er en enzymatisk karbonfangstteknologi som gir unike miljømessige og operasjonelle fordeler. Teknologien gir et forstyrrende alternativ til tradisjonelle CO-fangstløsninger og er en del av vår utvidede grønne produktportefølje. Saipems anerkjente tekniske og implementeringsekspertise ligger bak denne teknologien 100% Vi er opptatt av å samarbeide med Elkem og introdusere vår biostimulerte teknologi til fordel for karbonfri mineralproduksjon, og ser frem til de neste fasene av prosjektet, sier Maurizio Coratella, Chief Operating Officer i Saipem Onshore E&C.

READ  Oppdatering 1 - Norsk Naseer studerer en børsintroduksjon etter Arctic kobbergruveavtale

“Våre HMS-vennlige løsninger er bevist på industriområder over hele Europa siden vi overleverte Mongstad Technology Center tilbake i 2012. Ved å implementere Aker Carbon Captures velprøvde miljøvennlige løsninger for helse, sikkerhet og miljø, er selskaper som Elkem i stand til å redusere CO2 utslipp uten å innføre nye utslipp av farlig materiale på stedet, sier Vallborg Lundegaard, administrerende direktør i Aker Carbon Capture.

I tillegg til mulighetene innen karbonfangst og -lagring, studerer Elkem også alternativer til karbonfangst og -bruk, for å kombinere lagring og bruk i fremtiden.

Elkem er også en del av CO2 Hub Nordland, et prosjekt som samler prosessindustrien i Nordland, Norge med målet om å fange mer enn 1,2 millioner tonn karbondioksid årlig. Jasnova støtter prosjektet Nordland Carbon Dioxide Center.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *