Elleve republikanere stemmer for å fjerne Marjorie Taylor Green fra gruppen

Elleve GOP-husmedlemmer har sluttet seg til demokrater for å fjerne Marjorie Taylor Green fra gruppepliktene sine over tidligere kommentarer som støtter QAnon-konspirasjonsteorier.

Illinois-representant Adam Kinsinger var en av dem som krysset midtgangen for å snu kollegaen med 230 mot 199 stemmer.

Han ble fulgt av Brian Fitzpatrick fra Pennsylvania, Fred Upton fra Michigan, Young Kim i California og Chris Smith fra New Jersey.

De fikk selskap av tre New York-republikanere, Nicole Malliotagis, John Cutco og Chris Jacobs. Tre GOP-medlemmer i Florida stemte med demokrater, inkludert Carlos Kimines, Maria Salazar og Mario Diaz-Ballard.

Som et resultat fjernet Green effektivt enhver innflytelse fra komiteene som var medvirkende til å føre tilsyn med og håndheve loven i huset. Han var innen utdanning, arbeidskraft og budsjett før han fikk sparken.

Selv om 11 republikanere krysset partilinjer for å stemme med demokrater, hadde GOP-ledelsen tidligere nektet å fjerne kvinnen fra den nye kongressen.

Det er veldig sjelden i den nåværende tidsperioden at majoritetspartiet bruker tallene sine for å fjerne medlemmer av minoritetspartiet fra embetet.

Minoritetsleder Kevin McCarthy kalte onsdag demokratenes «maktoverdragelse» for å øke sin egen innflytelse på en enestående måte.

«Jeg forstår at Marjories kommentarer har såret mange dypt, og som et resultat har jeg gitt majoritetslederen en måte å senke temperaturen og ta opp disse bekymringene,» sa han i sin uttalelse.

«I stedet for å komme sammen for å gjøre det, velger demokrater å heve temperaturen ved å ta enestående tiltak for å utføre deres diskriminerende maktangrep over den andre partens gruppearbeid.»

Selv om alle unntatt 11 republikanere stemte mot fjerning av fru President, var det ingen som var emosjonelle over uttalelsene hun kom med før hun ble med i Kongressen, som til slutt førte til dagens avstemning.

Tom Cole fra Oklahoma sa at demokrater satte et «farlig» presedens for å straffe lovgivere for det de gjorde mange år før de ble medlemmer av kongressen.

Eller som Jim Jordan fra Ohio sa: «Du tar feil, du er Thunder Dome.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *