Elon Musk planlegger å si opp tre fjerdedeler av Twitter-arbeidere

Elon Musk planlegger å si opp nesten 75 % av Twitters 7500 ansatte hvis han lykkes med å kjøpe det sosiale nettverket, ifølge informasjon publisert av The Washington Post torsdag. Sjefen for Tesla og SpaceX har indikert overfor potensielle investorer at han har til hensikt å redusere selskapet til rundt 2000 ansatte, ifølge amerikanske Daily. Milliardæren er i ferd med å kjøpe det sosiale nettverket for 44 milliarder dollar, etter måneder med økonomisk og juridisk utvikling.

Men selv om Elon Musk ikke klarer å overta Twitter, planlegger plattformen å si opp nesten en fjerdedel av de ansatte uansett innen utgangen av 2023, ifølge kilder i Washington Post.

Den eksentriske lederen hadde gitt et overtakelsestilbud akseptert av konsernets styre i slutten av april, og understreket den gang at hans prioritet ikke var lønnsomhet, men forsvaret av ytringsfriheten. Deretter forsøkte han ensidig å trekke seg fra avtalen, og anklaget selskapet for å lyve til ham om krigen mot automatiserte kontoer og spam. Twitter sendte inn en klage i begynnelsen av juli, og Elon Musk bekreftet endelig tidligere denne måneden at avtalen faktisk ville gå gjennom. Dommeren utsatte rettssaken som skulle vært denne uken og ga partene frist til 28. oktober med å komme til en ny avtale. I midten av juni, under en spørsmål-og-svar-sesjon med ansatte i San Francisco, bekreftet gründeren at han har som mål å nå 1 milliard brukere – i stedet for dagens 230 millioner – og diversifisere inntektskildene.

READ  Finn oss i morgen for å prøve den nye Suzuki S Cross live

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *