Elon Musks tidligere sjefingeniør bygger en ny bil – og sier den slår Tesla

9 169 000 klar luft kommer om våren, og det vil være det raskeste, lengste elektriske kjøretøyet på planeten, sier Peter Rawlinson. Han trenger å vite. For et tiår siden var han modellen S. av Tesla.


BEater Rawlinson har flere mål å bestige Lucid. For det første hylles den som den beste elbilen i verden. «Ingen tror på meg, men vi skal ta det til et annet nivå,» sa han i en førjulszoom-chat fra Storbritannias 300 år gamle Warwickshire, gårdshovedkvarteret han kaller hjem når han ikke er i Silicon. Valley på Lucid Motors.

Den samme følelsen han hadde for ti år siden som maskiningeniør i Teslas Model S var den helelektriske bilen som stormet bilverdenen i 2012. «Ingen trodde meg med Model S … Fiendtligheten mot den var sjokkerende. Jeg fant den med (Air). Ingen trodde det.»

Den «drømme» versjonen av The Wind er definitivt fantastisk. Den har en bransjeledende 517 miles lading, rask lading og muligheten til å gå fra 0 miles til 60 miles på 2 sekunder. (Elon Musk sa i januar at Tesla vil akselerere til 220 sekunder med «Blade +» Model S senere i år, og at prisene kan gå opp til 520 miles.) First Air-kunder vil ta levering til våren.

Men Rawlinsons ambisjoner er mer enn bare å glede velstående sjåfører med en luksusbil på $ 169.000.

Hans store mål er å oppgradere Airs fremdriftsteknologi på 1.080 hestekrefter – som han sier er den mest effektive i verden – for å drive billige elbiler. I løpet av fem år ønsker Rawlinson å selge hundretusenvis av $ 40.000 dollar i elektriske biler og hjelpe store bilprodusenter med å selge $ 25.000 i massemarkeds EVs – det samme målet hans tidligere sjef Elon Musk forfølger. Hvis det ikke er nok, vil Rawlinson bygge bilene sine på det første bilanlegget i oljerike Saudi-Arabia, hvis suverene formuefond eier to tredjedeler av selskapet hans.

READ  Far Cry 6 er gratis i noen dager, og her er hvordan du får det

Den 63 år gamle walisiske ingeniøren sier: “Dette er en stor misforståelse om forretningsmodellen vår.” Dette handler ikke om å bygge en dyr bil for de rike. Derfor er jeg her. Det er det som motiverer meg. . . . Jeg vil lage en million biler i året. Lucits ambisjon må ha en dyp effekt. Vi er ikke et mindretallslek. ”

Den slanke luften, med sin skulpturelle aluminiumsdel og unike «micro lens array» -lykter, når et penetrasjonspunkt. Det er en del av en nybølge elektrisk bil som vil dra nytte av billige litiumionbatterier, utvide den globale distribusjonen av EV-komponenter og øke forbrukernes interesse – som alle er utviklet av Tesla. Biden-ledelsen har også prioritert elbiler.

Allerede har den nye amerikanske presidenten signert ordrer som oppfordrer den føderale regjeringen til å erstatte fossile drivstoffbiler med elektriske, som en regjeringsmarine består av hundretusener av biler og lastebiler. Redusert EV under Trump. Tusenvis av nye offentlige EVs for kjøp. Biden har lovet at det skal bygges ladestasjoner og føderale skattelettelser. Store selskaper hopper på vognen. General Motors er allerede forpliktet til å produsere bare elektriske biler innen 2035, og Ford og Volkswagen har også aggressive planer om å bevege seg bort fra fossilt brensel.

Morgan Stanley-analytiker Adam Jonas, en mangeårig Tesla-okse, spår at salget av elektriske biler vil øke med 50% globalt innen 2021. California er det viktigste amerikanske markedet for elbiler, hjemmet til Lucid og Tesla, som er null på vei oppover, og det kan bli Norges batteridrevne biler i USA. «Med mer enn 50% EV-infiltrasjon har Norge 15 års tilstedeværelse over resten av verden,» sa Jonas. «Se på hvor raskt California beveger seg i denne retningen, og påvirker et betydelig antall amerikanske stater som er i posisjon til å ta saken i egne hender når det gjelder marine karbonisering.»

READ  En robot-mikroplankton "snikskytterhund"

For nå starter Lucid med den målte hastigheten. Rawlinson ønsker å bygge minst 6000 Airs på et nytt anlegg i Gaza Grande, Arizona i år, som kan generere 900 millioner dollar i inntekter. 22 Kommer med luftversjoner til 77.000, vil volumet være mer enn 25.000 enheter innen 2022. Ytterligere vekst forventes med introduksjonen av den elektriske crossoveren i 2023, som foreløpig heter Gravity, etterfulgt av billigere og mindre modeller for å konkurrere med Teslas mest solgte Model 3.

For tiden betaler California-baserte private Newark for utvikling og produksjon av Air 3 1,3 milliarder investeringer i 2018 fra Saudi-Arabias offentlige investeringsfond. Dette er mer enn 150 millioner som selskapet tidligere har samlet inn. Pitchbook anslår selskapet til 15 milliarder dollar. Men å lage biler er dyrt, og Rawlinson vet at han trenger å tjene mer penger, og vil notere aksjene offentlig, Kan være via et SPAC. Selv om han tidligere anså SPAC for å være et «skittent ord», har det endret seg. «Dette er finansiers syn, dette er synet på SPAC-ene på Wall Street, for ikke så lenge siden. Jeg tror jeg skal fortelle deg hva som er forskjellen i et år,» sier han uten å bekrefte en spesifikk plan.

Rawlinson, som studerte ved den prestisjetunge Imperial College i Storbritannia, var en Jaguar-rytter som jobbet på avanserte kjøretøy for Lotus and Engineering Consulting Chorus før han begynte i Tesla. Han vil gjerne bruke timer på å diskutere små detaljer om hvordan Air oppnår bransjens beste elektriske togytelse med 4,7 km / t per kilowatt-timers batteri, den doble Porsche elektriske Tycoon (som koster 5.000 til 185.000) og Teslas Model S og den mindre, lettere modellen 3. Miljøvern Han sammenligner antall kilometer / kilowatt kapasitetsklassifiseringer som selskapet har satt, med statistikken over racere i verdensklasse.

“Hvis du er en sprinter, hva er din beste tid på 100 meter? Det er beregningen din. Hussein Bolt, dette er 9,69, ”sier Rawlinson. “Du kan nesten gjøre det [the same] For et elbilselskap er det EPA-ytelsen din. ”

Han begynte i Tesla i 2009 og ble forfremmet til visepresident og overingeniør i Model S Company i 2010 da den kom ut av garasjens åpningsfase. «Jeg legger mitt hjerte og sjel i det.»

Musk er vanskelig å jobbe med kjent, men Rawlinson har hovedsakelig positive minner fra sine Tesla-dager. “Mesteparten av tiden jeg var der, kom vi som et brennende hus – ikke til slutt.

«Vi var begge interessert i å oppnå stjerner med teknologi og ingeniørfag, og det kunne ikke være nok,» husket han. Rawlinson følger Musks lekebok når det gjelder sprekker i bilmarkedet: start med Ultralux og kjør deretter aggressivt aggressivt i markedet.

Model X crossover begynte et brudd fra Muskins insistering på at S raskt ville følge etter, ved å bruke de populært kompliserte «Balkan-wing» -dørene. Muskins beslutning forsinket til slutt introduksjonen av X i omtrent to år og førte med seg ekstra tekniske kostnader, som Rawlinson hadde forventet.

Han forlot Tesla i 2012 for å ta vare på sin syke mor i Storbritannia, men var klar til å gå tilbake til jobb et år senere. EV fra batterileverandør. Som produsent begynte han i Silicon Valley-oppstart Adiva i 2013 som CDO. Det ble omdøpt til Lucid Motors i slutten av 2016, før introduksjonen av Air-prototypen, men slet med å skaffe midler til Saudi-investering. Rawlinson, som ble administrerende direktør i Lucit i 2019, vil ikke si hvor mange selskaper han eier.

Lucid og Tesla er selvfølgelig ikke de eneste som drar fordel av den økende etterspørselen etter elbiler. Rivian fra Amazon-støttet begynner å tilby elektriske pickups og SUV-er i år. Den anerkjente bildesigneren Henrik Bisker skal lansere sin Style, 4 37.499 elektriske delefilter innen 2022. Det ryktes at Apple ser på dette stedet. Dusinvis av elbiler kommer fra General Motors, Volkswagen, Hyundai, Nissan og andre store bilprodusenter, og starter i år med Fords kraftigere Mustang Mac-E.

Gardner-analytiker Mike Ramsay mener Lucits plan om å gå fra ultra-premium biler til rimeligere biler er den riktige tilnærmingen. «Bevist er slik du kommer i denne teknologien, du retter deg mot det høye markedet, bygger deretter en lojal kundebase, bruker cache, merkevarebevissthet, og spres deretter og går videre.»

Musk og Rawlison deler interesse for EV-teknologi, men de kan ikke være forskjellige i hvordan de driver selskapene sine. Tesla har blitt verdens mest verdifulle bilprodusent, med mindre enn 500 000 biler solgt innen 2020, noe som gjør Musk til verdens rikeste når det gjelder sitt store lager. Kasturi har blitt et ledende globalt teknologiikon, med mer enn 42 millioner mennesker på Twitter. På godt og vondt regjerer han som Teslas absolutte leder og merkeikon.

Lucits administrerende direktør, som ikke har en Twitter-konto, har en annen tilnærming. «Jeg er ikke en diktator. Lucid er en laginnsats, sier han. «Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Den andre tingen er at jeg ikke forventet at noen som kjøpte Lucid skulle få vite navnet mitt. Jeg forventet ikke at de skulle vite hvem Peter Rawlinson var. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *