Elon Musks tweet som satte Bulgaria i brann

«Ganske sikker på at det var i Elton Ring,» skrev han og refererte til et av favorittspillene hans. Utvilsomt sjokkbølgen han ville forårsaket i dette østeuropeiske landet, sjelden i rampelyset.

«Kjære Elon, dette er i Bulgaria. Jeg inviterer deg til å besøke denne siden,» begynte turistminister Ilin Dimitrov, raskt etterfulgt av et annet medlem av regjeringen.

Politikeren lovet å sende den amerikanske milliardæren «via bulgarsk», og sendte en offisiell forespørsel med Ryton, et eldgammelt drikkekar som vitner om landets stolte thrakiske sivilisasjon.

«Tide of National Pride»

En kokk på en eksklusiv restaurant i landsbyen Stakevtsi, 20 km fra Belogradchik, har lagt bensin på bålet ved å publisere en såkalt SpaceX-team-e-post med tanke på Elon Musks opphold i april 2023.

I sosiale nettverk har rykter vekket kreativiteten til Internett-brukere. Kollasjer som viser milliardæren i tradisjonell bulgarsk kjole eller drakk rakia blomstret umiddelbart. Andre bekymrer seg: «Han kommer og kjøper landet vårt», sier en kvinne.

Et vanvidd som morer forfatteren av et bilde tatt for fem år siden og nylig publisert på nytt. «Gode nyheter fra Bulgaria vekker sjelden så stor interesse», svarte Vladislav Tersisky, som ønsket velkommen «reaksjoner, vitser, anekdoter, uttrykk for nasjonal stolthet».

Når det gjelder Elon Musks besøk: «Jeg er veldig skeptisk, men jeg har tro i hjertet mitt,» sa fotografen til AFP.

Innhyllet i tåke på en kald dag i slutten av november, venter Belogradchik-festningen på sin «Messias», ertet analytiker Dimitar Kanev på TV-apparater.

Utover internetts summing, streifer et lite filmteam og en håndfull turister rundt på det viltvoksende 300 hektar store naturområdet.

Bak kulissene: «Musks besøk vil bare være et tre-dagers vidunder»

Blant de 5500 innbyggerne dominerer sarkasmen. I likhet med Bulgaria, som har blitt avfolket siden slutten av kommunismen, har denne vakre byen mistet halvparten av innbyggerne siden 1991.

READ  Road rage gunman belønnet 200 kg, 6 år gammel gutt skutt i hjel mens moren vender ham om

Kasturi «gjør det han liker, hvorfor ikke komme og se et vakkert sted og et fattig område», kaster den femti år gamle bygningsarbeideren Svetoslav Zahariv, som er «irritert over den samme elendigheten» når han kommer tilbake 16 år senere. Jobbe utenlands.

Mer enn 40 % av befolkningen lever under fattigdomsgrensen i denne delen av Bulgaria, noe som gjør den til det fattigste medlemmet av EU. På Rådhuset drømmer vi om ekte statlig politikk fremfor midlertidige interessemeldinger.

Allerede i 2007 forårsaket utvalget av steiner i den kontroversielle Seven New Natural Wonders-konkurransen en plutselig tilstrømning av besøkende. «De dro skuffet på grunn av mangelen på infrastruktur og mottakskapasitet,» minnes varaordfører Rosen Mladenov.

«Hva er denne staten som stoler på Kasturis tweet for å fremme turisme!», røket han.

Ordfører Boris Nikolov beklager «manglen på en nasjonal strategi». Entreprenørens besøk «blir et tredagers vidunder, med mindre det satses på turisme».

Elon Musk har så langt ignorert flere tweets som ber ham bekrefte oppholdet.

Men hvis han må inn i dette forsømte området, vær forsiktig så du ikke kjører en Tesla med sine mange jettegryter og vanskelige adkomster, advarer et bulgarsk dagblad, og råder til å ankomme med romfergen i stedet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *