Emmanuel Macron: Invasjon av Ukraina «Return to Age of Imperialism and Colonies»

Den franske presidenten talte for FNs generalforsamlingsdomstol tirsdag. Etter å ha invadert Ukraina i februar, sa han at Russland hadde forårsaket en «retur av imperialismen».

Lesetid: 2 minutter

LFrankrikes president Emmanuel Macron anklaget tirsdag Russland for «imperialismens retur» ved å invadere Ukraina i slutten av februar i FNs generalforsamling.

«Det vi har vært vitne til siden 24. februar er en retur til imperialismens og kolonialismens tidsalder. «Frankrike vil avvise det og hardnakket søke fred,» understreket den franske presidenten.

«Hvis ikke Russland, hvem er hegemonisk i dag? spurte statsoverhodet.

Russlands invasjon av Ukraina er i sentrum av denne høyprofilerte diplomatiske uken i FNs generalforsamling. Spesielt intervensjonen til Ukrainas president Volodymyr Zelensky onsdag – takket være den spesielle autorisasjonen som ble stemt fram av medlemslandene forrige uke via video – og Sikkerhetsrådet torsdag på utenriksministernivå.

«De som forblir tause i dag, på tross av seg selv eller i hemmelighet til en ny imperialisme, på grunn av den moderne kynismen som ødelegger vår internasjonale orden, og gjør fred umulig,» beklaget Emmanuel Macron videre.

Før ham, FN Generalsekretær Antonio Guterres advarte ved starten av den årlige generalforsamlingen at en «vinter av misnøye ruver i horisonten» i en verden «lammet» av splittelser, til tross for økende kriser siden Ukraina-krigen. Global oppvarming.

READ  USAs ambassadør på Haiti trekker seg etter en "umenneskelig" beslutning om å deportere migranterLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *