Emmanuel Macron: «Russland har allerede tapt geopolitisk»

jeg erI et intervju med avisen L’Opinion søndag vurderte Frankrikes president Emmanuel Macron at Russland allerede «geopolitisk tapt» krigen i Ukraina og gikk inn i «en form for underkastelse når det gjelder Kina».

«Russland har allerede tapt geopolitisk,» sa han, med Moskvas tradisjonelle allierte, bånd med Kina, eller utvidelse av NATO til Sverige og Finland.

«Dette er ikke et spesielt trekk, la oss være tydelige, ettersom Vladimir Putin har bestemt seg for å mobilisere. Dessuten har Russland sådd tvil om sine førsterangerte historiske allierte. Det har praktisk talt begynt en slags slaveri med hensyn til Kina, og det har mistet tilgangen til Baltikum, noe som har ført til svensk og NATO-tilslutning.«Da finske akselererte viljen», forklarte han. Ukrainas president Volodymyr Zelensky er ventet til Paris søndag kveld.

«Dette var utenkelig selv for to år siden. Så dette er allerede en geopolitisk fiasko. La oss være ærlige, Russland bør ikke vinne en militærkrig. Der er det opp til oss å se hvordan vi kan hjelpe det ukrainske motangrepet, hvordan vi skal forberede spørsmålet av sikkerhetsgarantiene for forhandlinger som uunngåelig vil være,» fortsatte han.

«Jeg har alltid sagt at på lang sikt bør den europeiske sikkerhetsarkitekturen fullt ut beskytte Ukraina i morgen. Men den bør også forme konflikten med Russland og gjenoppbygge en stabil balanse. Men det er fortsatt mange skritt for å oppnå det,» la han til.

President Zelensky dro på en mini-europeisk turné i helgen som tok ham til Roma, Berlin, Aix-la-Chapelle og deretter Paris.

READ  Russisk folkevalgt sier: "Elite vil bli kvitt Putin, men vet ikke hvordan de skal gjøre det"


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *