Emmanuel Macrons hemmelige lunsj skaper overskrifter i Frankrike

Journalist Yves Roger avslørte denne informasjonen i programmet «Cmedia» på France 5. Han sa «et møte for all vilje. Guillaume Tabard (Le Figaro), Dominique Seux (Frankrike Inter, Les Echos), Françoise Fressoz (Le Monde), Nathalie Saint-Cricq (Frankrike Télévisions)… Målet med Elysee er Emmanuel Macron, for å helle ut det gode ordet Han gir ti av de mest innflytelsesrike journalistene i den parisiske pressen språkelementene som påvirker presidentens ordmening og hvorfor den ikke burde det.

Yves Roger forklarer at betingelsen for at denne hemmelige lunsjen skulle finne sted ble satt fra begynnelsen av Emmanuel Macron: journalister kunne ikke avsløre sitt møte med ham eller bli sitert i media. Dette er kanskje ikke nok siden eksistensen av denne lunsjen vil bli avslørt på en offentlig TV-kanal noen dager senere.

Kontroversen brøt raskt ut i Frankrike. Eddy Plenell, den anerkjente direktøren for Mediaparts etterforskningsside, beskriver «statsjournalistikk». Med god grunn aksepterte alle lærerne som var invitert til denne lunsjen invitasjonen, og de påfølgende dagene tok de opp elementer av Emmanuel Macrons språk i media. Som et eksempel nevner Yves Roger den franske presidentens formel om å nekte «uansvarlig suksess», som lederen av den franske administrasjonen smart brukte under denne lunsjen for å diskreditere motstandere av hans pensjonsreform.

READ  Se tilbake på historien om de gale Gladbeck-gislene og hvor surrealistisk og tragisk det er

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *