Emmanuel Macrons parti har anklaget ham for å lyve om Frankrikes klima

Denne mandagen publiserte Presidential Renaissance Party stolt på sosiale nettverk et kart som presenterer CO2-utslippene per innbygger fra de 18 G20-medlemslandene i 2022. Frankrike er på 17. plass, så partiet skryter av at det er «et av de laveste utslippslandene». G20″.

«Frankrike er i forkant av kampen mot global oppvarming,» ønsket parlamentsmedlem Olga Givernet velkommen.

av ? Ember Climate Think Tank spesialiserer seg på elektrisk energi. Men denne tirsdagen ble grafikken fjernet fra partiets offisielle X-konto. Problemet? Tolkningen av dataene er feil.

Mange klimatologer har påpekt feilen. Damien Salel, en fotovoltaisk ingeniør og forfatter av «Décrypte Énergie»-kontoen på X, forklarer at rangeringene publisert av Renaissance ligner på de som ble publisert av Ember Climate 5. september. Men tenketankens data viser andelen CO2-utslipp per innbygger fra kullkraftverk, ikke andelen CO2 per innbygger generelt, som Renaissance skriver.

«Jeg inviterer deg til å bruke dataene […] Dette gjør det mulig å gi pålitelig informasjon om alle klimagassutslipp per person og per land, tatt i betraktning alle sektorer og internasjonal handel. Klimatolog Valerie Masson, medformann for IPCC Working Group on Climate Change, peker også på Delmott.

Ifølge det franske departementet for miljøendringer ble CO2-utslippene i Frankrike i 2019 estimert til 4,8 tonn per år. Det er langt fra 0 til 1 tonns tallet presentert i kartvisningen.

misforståelse eller «forfalske balansen hans», Som opposisjonsparlamentsmedlem LFI Hadrian Clute påstår?

Joe Biden mister tråden i talen sin under en pressekonferanse når pressesekretæren hans plutselig avbryter ham (VIDEO)

READ  Gutten rømte fra kidnapperne som kastet ham ut av vinduet, torturerte og voldtok ham.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *