En 100 % marokkansk bil som konkurrerer med Tesla Model Y og Mercedes EQA

Den marokkanske oppstarten Atlas E-Mobility kunngjorde nylig sine planer for fremtiden: å lage en elbil, hvis navn fortsatt er mystisk. Med lovende enkelhet og funksjonalitet vil denne bilen være inspirert av marokkansk estetikk, sa Mohamed Yahya El Bakkali, medgründer og administrerende direktør i Atlas.

Denne nye bilen tar sikte på det essensielle. Hovedideen, ifølge administrerende direktør intervjuet av Autocar.co.uk, er å tilby en elegant modell, fri for unødvendige dingser. ledemotiv? Bare de avgjørende teknologiene, de som virkelig betyr noe for forbrukeren.

Atlas» ambisjoner går utover marokkanske grenser. Selskapet er i direkte konkurranse med bilgiganter i markedene i Europa, Afrika og Midtøsten. Med en estimert prislapp på mellom 46.000 og 58.000 euro, retter Atlas-strategien seg mot middelklassen, og tilbyr et konkurransedyktig alternativ til modeller som BMW iX1, Mercedes-Benz EQA og Tesla Model Y.

Kjøretøyet vil bli designet og bygget utelukkende i Marokko, en beslutning som tar sikte på å optimalisere produksjonskostnadene. Atlas har til hensikt å dra nytte av komponentene som er tilgjengelige i OEM-markedet, og dermed bidra til politikken for å redusere kostnader i en stadig mer konkurransedyktig kontekst, forklarte han.

Og Baqali spesifiserer, «Våre to hovedutgifter er teknologisk utvikling og elektrisitet,» og bemerker at den teknologiske kostnaden vil representere bare 5% av den totale investeringen. Atlas planlegger å dra nytte av eksisterende teknologier og ekspertise, som allerede er utviklet av andre selskaper og OEM-er.

Å velge Marokko er ikke trivielt. Landet tilbyr betydelige økonomiske fordeler, spesielt de lavere strømkostnadene takket være 50 % fornybar produksjon. I tillegg gjør tilgang til råvarer og en økonomisk forsyningskjede, for ikke å nevne en 20 % lavere lønnskostnad sammenlignet med Europa, Marokko, ifølge publikasjonen, spesielt attraktivt for Atlas.

READ  Norsk olje- og gassproduksjon i mars henger med offisielle forventninger

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *