En amerikaner og to russere ankom ISS med et fullt angrep på Ukraina

En amerikansk astronaut og to russiske kosmonauter ankom den internasjonale romstasjonen (ISS) etter oppstigningen fra Russland onsdag, noe som representerer et sjeldent tegn på samarbeid mellom Moskva og Washington midt i Russlands aggresjon i Ukraina.

En Soyuz-rakett med mannskap lettet som planlagt15:54 HB på Baikonur Russian Cosmodrome, et spor av ild river seg gjennom den mørke himmelen på den kasakhiske steppen.

Romfartøyet la til kai ved ISS omtrent tre timer senere, med NASAs amerikaner Frank Rubio og russerne Sergei Prokofiev og russiske romfartsorganisasjonen Roscosmos» Dmitry Bedline, sa den amerikanske romfartsorganisasjonen i en uttalelse.

Det russisk-amerikanske oppdraget kommer på et tidspunkt da forholdet mellom vestlige land er på et rekordlavt nivå Russland lanserte sine styrker for å invadere Ukraina 24. februar. I en kraftig opptrapping av konflikten beordret president Vladimir Putin onsdag en delvis mobilisering av befolkningen mens han truet med å bruke atomvåpen.

Frank Rubio er den første amerikanske astronauten som går om bord i en russisk rakett til ISS siden tropper kom inn i Ukraina fra Moskva.

Seks måneder i 400 km høyde

Mannskapet vil forbli i banelaboratoriet i seks måneder, hvor de vil bli gjenforent med de russiske kosmonautene Oleg Artemiev, Denis Matveev og Sergey Korsakov, de amerikanske astronautene Bob Hines, Kell Lindgren og Jessica Watkins, og den italienske astronauten Samantha Cristoretti.

Som et resultat av samarbeidet mellom USA, Canada, Japan, European Space Agency og Russland, er ISS delt inn i to segmenter: en amerikansk og en russisk.

ISS er for tiden avhengig av et russisk fremdriftssystem for å opprettholde sin bane rundt 400 kilometer over havet, mens den amerikanske enheten håndterer kraft- og livsstøttesystemer.

READ  Justeringen av tirsdag, torsdag, fredag ​​og lørdag er synlig for det blotte øye på søndagsmorgenhimmelen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *