En antologi samler 200 år med «indisk» prosa og poesi på engelsk

«Litteraturen utvikler seg ikke, men den blekner heller ikke. Selvfølgelig kan deler av den neglisjeres og kastes i uklarhet. Book of Indian Essays er et forsøk på å redde noen biter av prosa før de helt forsvant, selv om deres setninger hvis han snublet over dem, ville han ikke ha mistet noe av sin nyhet og overraskelse, slik Derozio og Shoshee Chunder ikke har gjort, «argumenterer Mehrotra.

Når vi tenker på litterær prosa, tenker vi bare på romanen. «» Essayet «minner oss bare om skoleoppgaven. De av oss som leser og skriver engelsk i India, kan ha vanskelig for å navngi et essay, til og med fra noen som RK Narayan Så lett som vi ville gjort med en av hans romaner, sier Swami and Friends eller The Guide. Vår manglende evne til å huske essays skyldes i stor grad det merkelige paradokset at mens selve formen forblir usynlig, er den til stede i dem alle. deler.

«Paradokset blir enda merkeligere når vi innser at noen av våre beste engelske prosaskribenter ikke skrev romaner i det hele tatt, de skrev essays. Antologien er et forsøk på å synliggjøre det som alltid har vært til stede.» Mehrotra forklarte. For dette formål inkluderer de 45 essayistene i antologien noen av de mest kjente indiske engelske forfatterne, inkludert Jawaharlal Nehru, Aubrey Menen, GV Desani, Dom Moraes, Sheila Dhar, Madhur Jaffrey, Amitav Ghosh, Anita Desai, Chitrita Banerji, Mukul Kesavan og Pankaj Mishra, for å nevne noen få.

READ  Dead Island 2 er utsatt nok en gang

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *