En “arkitektonisk” spasertur gjennom Reina Sofía -museet

Det er bygninger som har en sjel, og som til tross for at de er flere hundre år gamle, fortsatt lever på grunn av de mange og konstante renoveringene som alltid har holdt dem i konstant endring. Og om dette, i dag skal vi snakke inn KALD, av utviklingen av bygningen som for tiden huser Reina Sofia -museet og vi gjør det, gjennom en “arkitektonisk” tur gjennom de modifikasjonene og de forskjellige bruksområdene som denne enorme konstruksjonen hadde ved foten av den tradisjonelle gaten. Atocha. En spennende tur ledet av den nåværende arkitekten: Rafael Hernandez.

Hermosilla, Sabatini, Villanueva, Fernández Alba, García Ramos, Vázquez de Castro og Íñiguez de Onzoño er hovedpersonene i ‘Tre århundre med omsorg: arkitekturen til Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía’. Kjente arkitekter som er en del av historien til dette nasjonale museet. Den som ble promotert og ledet av vår intervjuobjekt, the Leder for arkitekturområdet, bærekraftig utvikling og generelle tjenester av Reina Sofia -museet, det er en spennende reise gjennom alle disse endringene gjennom århundrene. «Vår idé er å verdsette alle prosjektene som en rekke prestisjetunge arkitekter utførte for denne bygningen. Et rom som fremfor alt med ankomsten av Guernica i Spania og den påfølgende overføringen til museet, ville ende opp med å bli det det er i dag: et av de viktigste museene i Spania. Moderne kunst av verden ”, forsikrer denne unge arkitekten oss nå med stolthet om ansvaret for de nye renoveringene av kultursenteret.

Foto: Reina Sofía Museum

Et besøk som innenfor rammen av en utstilling promotert av Rafael Hernandez, vår intervjuobjekt, som foregår i to mellomrom på museet, og tar for seg to tidsmessige og typologiske dualiteter i arkitekturen: «I utgangspunktet snakker vi om de to ephemeris som blir minnet i 2021. For det første bygningen av bygningen som et sykehus på 1700 -tallet og for det andre transformasjonen av dette sykehuset på 1900 -tallet til et av de viktigste kultursentrene i Spania og Europa, som i dag er Reina Sofia -museet«, Forklarer han oss.

READ  Entreprenører finner nye måter å bruke fiskeavfall på i et Maine-samarbeidsrom
M. Reina Sofía / Foto: Joaquín Cortés-Román Lores
M. Reina Sofía / Foto: Joaquín Cortés-Román Lores
Uteplass / Foto: Reina Sofía
Uteplass / Foto: Reina Sofía

Tre århundrer med omsorg: sykehusets utopi

«I dette rommet reflekterer vi over begynnelsen på bygningen fra perspektivet på illustrert arkitektur. Planene for 1700 -tallsprosjektet er arrangert i klostervinduene i første etasje, og gjenoppretter et prosjekt med stor ambisjon der et sanitærbygg skal projiseres som en av de største bygningene i Europa, sier arkitekten.

Reina Sofía Museum / Foto: Joaquín Cortés-Román Lores
Reina Sofía Museum / Foto: Joaquín Cortés-Román Lores
Foto: Reina Sofía
Foto: Reina Sofía

Tre århundrer med omsorg: museene som ikke har vært

Denne intervensjonen gjenoppretter opplagsplassen i fjerde etasje i taket til Nouvel -bygningen for publikum. Inne på dette stedet vil du oppdage den arkitektoniske transformasjonen av det gamle sykehuset til et museum gjennom stemmen til hovedpersonene. Arkitekturen er her en del av minnet: ordene blir et vitnesbyrd om kulturen som beskytter av den historiske arven mot den destruktive kraften til kapitalistisk spekulasjon.

Arkitektonisk utstilling / Foto: Museo Reina Sofía
/ Foto: Reina Sofía Museum

Om arkitekten Rafael M. Hernández

En

Vår intervjuobjekt, Rafael Hernandez er leder for arkitekturområdet, bærekraftig utvikling og generelle tjenester. Arkitekt og kurator for museer. Arkitekt og master i avanserte arkitektoniske prosjekter fra ETSAM. Ekstraordinær sluttgrad og Arquia-stipend for den beste nasjonale akademiske rekorden. I privat sektor har han jobbet i internasjonale firmaer som Ghuilardi & Hellsten (Oslo, Norge). I prosjekter som Kafjord -broen, en bro bygget med helikoptre på den dypeste klippen i Europa eller Akerbryge -masterplanen for transformasjon av Oslo sentrum. I tillegg til å jobbe for Cruz y Ortiz Arquitectos (Sevilla, Spania) i byggeledelsen på Wanda Metropolitano Stadium. Han har også vært arkitekten som har ansvaret for å designe settene for Palomo España catwalks under moteukene i New York, Paris og Madrid.

Siden 2019 har denne unge mannen i trettiårene vært en del av teamet til Reina Sofía National Art Center Museum, med ansvar for området arkitektur, bærekraftig utvikling og generelle tjenester. I spissen for området har han utviklet viktige prosjekter som tilpasningsarbeidene i etasje 0 i Sabatini -bygningen Som et nytt utstillingsrom er verkene for omorganisering av den permanente samlingen, utarbeidelsen av arkitektonisk hovedplan for museet 2021-2023 eller intervensjonen for Museumsdag 2021 “Tre århundre med omsorg: Arkitekturen til Museo Nacional Centro Reina. Sofía Art. “I tillegg er han en del av ekspertgruppen for valg av vinnerprosjektet for det nye tilknyttede hovedkvarteret til museet i byen Santander. Representant for museet i kandidaten for UNESCOs verdensarv i Paseo del Prado-Retiro. Fra Prinsippet har vært forpliktet til å implementere bærekraft som en tverrgående politikk i handlinger og prosjekter i området.

READ  VARD leverer ekspedisjonskryss til Coral

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *