“En av våre største oppfinnelser”: 1300 år gamle himmelpar oppdaget i Norge

Jobben deres er å finne skatter fra fortiden i snøen. Norsk team av arkeologer rekonstruerer et par ski som dateres tilbake til 700 e.Kr. “Vi har oppdaget det best bevarte himmelen fra forhistorisk tid!” Isens hemmeligheter. I Norge begynte forhistorisk tid på 1000 -tallet.

Forskere må være tålmodige. For syv år siden, på samme sted, oppdaget de den første forhåndsskienViking 1300 år gammel med vridd bjørkebinding og lærrem. På den tiden ble det bare funnet en annen “forhistorisk” ski som ble bevart. Siden 2014 har arkeologer overvåket ispakken og tror det vil reformere paret.

Et moderne langrennslignende spor

Den 20. september, etter å ha observert isens tilbaketrekning i år, dro de to forskerne til speidet til stedet der den første skien ble oppdaget. Og overraskelse: fem meter fra stedet fant de enda en ski. Den satte seg imidlertid fast i snøen, og det var umulig å slippe den uten risiko for å skade den. Så de kom tomhendte tilbake. Akk, i dagene som fulgte falt det mye snø i dette området.

Når været varmet, dro en stor gruppe dit, som inneholdt isformer, gassovner og pakkematerialer. Etter å ha gått i tre timer og deretter ryddet snøen med en spade, så forskerne den ene enden av skien. De helte varmt vann for å frigjøre ham. Virkelighetens øyeblikk kom da de snudde skien på hodet og bindingen dukket opp, som en ski som ble oppdaget i 2014. . Bedre beskyttet enn den første skien, den andre skien, som moderne langrennsski, har et spor i bunnen.

READ  Kjeks: norske lagringsgrønt; Kuralif strekker seg sørover

Global oppvarming akselererer oppdagelsestempoet

“Det første skiradiokarbonet som er funnet her, er datert og er 1300 år gammelt. Siden dette er et par, må den andre skien ha samme alder. La oss imidlertid gjøre radiokarbondatering på den nye skien for å sjekke det,” sa Lars Flee. Denne oppdagelsen vil bekrefte at skiløpere fra 1200 -tallet kom inn i høyfjellet om vinteren.

Mange spørsmål forblir ubesvart. Var det to gjenstander igjen på grunn av skredet? Vil obligasjonene bryte under krasjet og eieren forlate himmelen? Død skiløperen på dette stedet? I så fall, er kroppen hans i nærheten av der den ble funnet? “Kanskje vi kan bruke radaren til å trenge inn i bakken og se på snøen og se om det er noe mer.”

Vi har gjort mer enn 3500 isfunn de siste 15 årene. De eldste funnene er 6000 år gamle. Tigerguard parski er definitivt et av våre største funn, utbryter Lars Blay. En suksess utløst av en miljøkrise: “Klimaendringer er årsaken til mange arkeologiske funn fra fjellis.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *