«En ekstrem hendelse»: Regn dreper minst én etter brann i Hellas

Regn på tirsdag drepte minst én person i Hellas, som allerede har blitt hardt rammet av ødeleggende branner i sommer, inkludert en som herjet i Tadiya nasjonalpark i Evros (nord).

«Stormer og kraftige regnskyll på tirsdag, spesielt i Volos, hovedstaden i Magnesia (sentral)» En person ble funnet død der, fortalte brannvesenets talsmann Yannis Artobios til allmennkringkasteren Ertl.

De første rapportene antydet at offeret hadde blitt revet med av flommen, og brannmenn sa at tre personer, inkludert en gjeter, var savnet i landsbyen Agios Georgios i samme region.

Ifølge den greske kystvakten søkes det også etter en kvinne på en båt i sjøen utenfor Salkidiki, lenger nord.

I følge sivilforsvaret er Magnesia-sektoren og øyer nær Sporadene i rød alarm.

I følge National Meteorological Service (EMY) er nedbøren i Volos 200 mm og 600 mm i den nærliggende landsbyen Zagora, som ligger ved foten av Mount Pelion.

«Mengden vann som falt i løpet av 24 timer er den typiske nedbøren for hele høstsesongen», Meteorolog Panayiotis Gianopoulos fortalte Jorden.

«Ifølge meteorologer er dette den mest ekstreme hendelsen når det gjelder mengden vann som faller i løpet av en 24-timers periode som Hellas har registrert om saken.»Sivilforsvarsminister Vasilis Kigilias vurderte under en pressekonferanse.

«I Zagora, Pelion-fjellet falt 645 mm regn fra kl. 15.00 (…), og etter en kort pause forventes regnet å bli intenst igjen tidlig i morgen tidlig.»han la til.

READ  King of Jordan, Prince vises sammen for første gang siden splittelsen | Abdullah II nyheter

Kjelleren på Volos-sykehuset og byens gater ble oversvømmet og brannmenn «pumpet vann», sier Yannis Artobios.

Politiet har innført reiseforbud for noen landsbyer i Volos, Pelion og den nærliggende øya Skiathos på grunn av flom. «Fly kan ikke nærme seg flyplassen»Savvas Karayannis, kommunikasjonssjef i Fraport, det tyske selskapet som administrerer regionale flyplasser i Hellas, sier til AFP.

Offentlig transport i og rundt byen Volos er innstilt inntil videre og myndighetene er varslet om strøm- og vannbrudd.

Trafikken til Sør-Pelion har blitt stengt på grunn av brokollapsen.

«Ekstreme» forhold

«Værforholdene er alvorlige og det er for tiden mange forsinkelser i flyplassforbindelser»Han påpekte.

EMY har varslet kraftig dårlig vær nord og sør i landet torsdag og torsdag «Tjenestemenn er i høy beredskap» Ifølge Govt.

Mandag kveld traff jordskred Euboea, en øy nær Athen, og Peloponnes-avdelingen (sørvest) i Elis, hvor avlingene ble skadet, rapporterte media.

— Dette er en alvorlig hendelse.Det sa statsminister Kyriakos Mitsotakis under et møte tirsdag med den hellenske republikkens president, Katerina Sakellaropoulou.

Yannis Artobios fortalte AFP i frontlinjen av den enorme brannen i Thadiya-skogen i Evros 19. august. «Brannen er under kontroll og ingen komfyr er aktiv».

derimot, – Brannvesenet er på stedet for å overvåke situasjonen. Han bemerket.

Beskrevet som en «megabrann» ifølge eksperter, har Tadiya-skogbrannen, et område beskyttet av det europeiske Natura 2000-nettverket, så langt ødelagt mer enn 81 000 hektar, hvorav nesten halvparten har blitt brent siden begynnelsen av sommeren. I Hellas, ifølge European Copernicus Observatory (EMS).

Som mange land rundt Middelhavet er Hellas plaget av ødeleggende branner hver sommer, som i år har drept minst 26 mennesker og ødelagt minst 150 000 hektar.

READ  Bølgen av avsløringer fra varsleren Francis Hougan fortsetter å oppsluke Facebook

Etter måneder med historisk tørke, traff også voldsomme regnvær Spania, og tre døde og tre savnet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *