«En enestående situasjon»: FN om Sudan

Stilt overfor en «enestående» situasjon med fortsatt konflikt i Sudan, FN Generalsekretær Antonio Guterres bestemte seg for å sende «umiddelbart» til regionen søndag, kunngjorde hans talsmann for humanitære saker, Martin Griffiths, søndag.

«Omfanget og hastigheten som hendelser utspiller seg i Sudan er uten sidestykke,» sa Stephane Dujarric i en uttalelse, og la til at det var «stor bekymring».

Mr. Martin Griffiths, leder av FNs humanitære organisasjon (OCHA), skal sendes til regionen «umiddelbart» i lys av den raskt forverrede humanitære krisen i Sudan. Guterres bestemte, hvor siden 15. april har en nådeløs krig mellom to generaler fanget millioner av sudanesere.

«Vi er svært bekymret for den umiddelbare og langsiktige virkningen (av denne krisen) på alle sudanesere og regionen som helhet,» la talsmannen til.

«Vi oppfordrer nok en gang alle parter i konflikten til å beskytte sivile og infrastruktur, å tillate trygg passasje for de som flykter fra krigssoner, å respektere humanitære arbeidere og deres ruter, å legge til rette for hjelpeoperasjoner, og å respektere medisinske arbeidere, deres fasiliteter og midler. av transport,» fortsatte foredragsholderen.

Voldelige sammenstøt fortsetter i Khartoum, mens militære og paramilitære styrker kunngjør en utvidelse av våpenhvilen søndag.

Ifølge FN er 75.000 mennesker internt fordrevet, og totalt kan opptil 270.000 flykte fra kampene, som berører 12 av de 18 statene i dette landet med 45 millioner mennesker, en av verdens fattigste.

I følge ofte undervurderte offisielle tall døde 528 mennesker i krigen og 4599 ble såret. Begge sider anklager hverandre for brudd på våpenhvilen.

Konflikt i Sudan: Nitten belgiere evakuert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *