– En fullstendig urettferdighet – VG

Ekskludert: Det engelske fotballforbundet (FA) liker ikke Edinson Cavanis «Gracious Negrito» -kommentar. Han er utsatt for suspensjon, bøter og trening. Foto: Martin Rickett / POOL / PA POOL

Manchester United-spissen Edinson Cavani (33) er suspendert av det engelske fotballforbundet i tre kamper for å ha brukt ordet «negrido». Denne beslutningen har fått uruguayanske akademikere til å reagere.

Publisert:

– Det viser mangel på kulturell og språklig forståelse. Det uruguayanske akademiet for spansk rapporterer at det engelske fotballforbundet har gjort en stor urett mot spilleren, og viser sin uvitenhet når de ikke forstår kompleksiteten og nyansene i det spanske språket, skriver Reuters.

De prøver hardt på å fordømme avgjørelsen fra det engelske fotballforbundet (FA).

Les mer

Tottenham-spillere får hard kritikk etter julefeiringen: – Dumme og egoistiske

Etter Manchester Uniteds gjenkomst til aksjon mot Southampton 29. november, Skrev Edinson Cavani i en Instagram-historie «Gracious (Thanks) Negrido», og svarte på en venns hyllest.

Denne historien ble senere fjernet, Gavani beklaget – men insisterte på at det ble skrevet i kjærlighet.

FA så det annerledes og skrev i en uttalelse torsdag at kommentaren var «irrelevant og setter spillet i dårlig lys»., De beordret ham til å delta i undervisningen (!) Om isolering av tre kamper, en bot på 1 lakh pund og en del av straffen.

– I den sammenhengen det ble skrevet i, kan bruken av ordet «negrido» bare forstås som et kjærlig ord, skriver akademikere videre.

Les mer

Kane og sønnen Leeds – Tangent ødelegger Premier League-rekorden

De sier begreper som refererer til hudfarge, vekt og andre fysiske egenskaper, brukes ofte blant venner i Latin-Amerika. Gavani «godtar» fagforeningsbeslutningUten å erkjenne det, beklager hvis han har fornærmet noen.

READ  Gastronomi. Gård eller vill, Norge eller Skottland: hvilken laks å velge?

Spissen valgte å ikke utfordre FAs avgjørelse av respekt for foreningen og «kampen mot rasisme i fotball».

Han fikk støtte 1. desember fra lektor Crow Norfrogstad. V.G. Å isolere ord fra konteksten de uttales i, er meningsløst.

– I denne sammenhengen var bruken av Cavani tilsynelatende velmenende, skrev Flockstot.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *