En grisenyre fungerte for en mann i to måneder, en bragd

Etter to måneder med operasjon av et hjernedødt menneske med en genmodifisert svinenyre, har det amerikanske vitenskapsteamet som utførte transplantasjonen avsluttet eksperimentet som planlagt, ble det kunngjort torsdag.

«Vi har lært mye gjennom omfattende observasjoner og analyser de siste to månedene, og vi har god grunn til å være optimistiske med tanke på fremtiden,» sa instituttdirektør Dr. Robert Montgomery i en uttalelse. Transplantasjonssenteret ved NYU Langone er sykehuset i New York hvor operasjonen ble utført.

Å transplantere dyreorganer til mennesker, kjent som xenografts, kan gi en løsning på den kroniske mangelen på nyredonasjoner. Mer enn 100 000 amerikanere står for tiden på venteliste for organtransplantasjoner, inkludert nesten 88 000 som venter på en nyre.

14. juli ble grisens nyre transplantert inn i en hjerneskadet mann som donerte kroppen sin til vitenskapen. Grisen ble genmodifisert for å forhindre at organet umiddelbart ble avvist av menneskekroppen.

Selv om ingen tegn til avvisning ble sett etter en måned, bemerket forskerne torsdag at en mild avvisningsprosess ble observert, som krevde intensivering av immunsuppressive behandlinger.

Flere resultater vil bli utgitt i løpet av de kommende månedene, sa NYU Langone-publikasjonen.

Flere xenografter har blitt utført av denne gruppen de siste årene, inkludert verdens første transplantasjon av en svinenyre til et menneske i september 2021. Men alle deres eksperimenter så langt har vært svært kortvarige.

Testen i sommer varte i totalt 61 dager, rekord.

READ  Ubisoft avslører overraskende resultater for Assassin's Creed
-->

«For å skape en ubegrenset tilførsel av organer, må vi lære å håndtere organtransplantasjoner fra gris til menneske,» gjentok Dr. Robert Montgomery torsdag. «Å undersøke dem hos døde pasienter lar oss forbedre immunsuppresjonssystemet og velge genetiske mutasjoner for å gjøre fremtidige studier tryggere.»

Andre tester på de døde er planlagt.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *