En imponerende storm rammet Sør-Frankrike: vinder på 100 km/t ble registrert i Montpellier

Etter kraftige stormer fikk Garth kraftig regn natten tirsdag til onsdag og ble igjen satt i rødt varsel i noen timer, før regnet mistet intensiteten og beveget seg østover og ut i havet. . Et rødt varsel utstedt etter klokken 14.00 ble opphevet av Meteo-France klokken 06.00.

«Byområdet Nîmes ble rammet av en voldsom storm i løpet av natten, med opptil 135 millimeter regn»En talsmann for Gard brannvesen sier til AFP.

I møte med dette regnværet implementerte nødetatene «femten sikkerhetstiltak» for bilister, som ble ønsket velkommen på treningsstudioet og gradvis returnerte til hjemmene sine, la han til. Brannmenn utførte femti mindre inngrep (som kumlokk hevet med vann) fortsatt i Nîmes-området. Rundt 400 brannmenn, inkludert 84 flomspesialister, har blitt mobilisert i avdelingen, sa en talsmann for brannvesenet.

Ifølge Météo-France ble det registrert vind på 100 km/t på Montpellier-flyplassen. Onsdag morgen vil et oransje varsel for regn og flom og torden være på plass, det samme vil de to naboavdelingene Card, Herald og Voglas.

Åtte andre avdelinger (Ain, Ardèche, Bouches-du-Rhône, Drôme, Isère, Loire, Haute-Loire og Rhône) er satt på oransje varsel for tordenvær, i Météo Frances morgenbulletin.

Et «stabilt tordenvær» – sesongens første – og betydelige nedbørsmengder satte Gard og Herald under full vakt i tre timer tirsdag ettermiddag.

Et rødt varsel aktiveres for «svært voldsomme stormer som kan forårsake betydelig skade lokalt», spesielt på «boliger, parker, avlinger og hager». Folk blir da invitert til å bo i en permanent bygning i stedet for å bruke kjøretøyet sitt.

– Ingen personskader –

Omtrent 150 til 180 mm vann ble rapportert sørøst for Herald og sørvest for Card «innen tre timer», før hoveddelen av stormen beveget seg ut i havet, påpekte Met Office, men det gjorde det ikke. Ifølge nødetatene ble det rapportert om et offer eller betydelig inngrep.

READ  Frankrikes president: Disse beseirede kandidatene har allerede avslørt hvem de vil stemme på i andre runde

Tirsdag ettermiddag rammet de første kraftige regnværene først kommuner ti kilometer nord for Montpellier. I sentrum av Montpellier var strømaktiviteten intens og kraftig regn varte i en god time på ettermiddagen, ifølge AFP-journalister, men aktiviteter og offentlig transport kunne opprettholdes.

I Sørøst fortsetter urolige forhold onsdag, med perioder med vindstille. Stormen ventes å komme seg opp igjen, spesielt fra middag til neste natt, og spre seg fra vest til den østlige delen av Herald og Garde, deretter til Vaucluse og Bouches-du-Rhône, med hagl enkelte steder og vind på 80 til 100 km/t .

I Midt-Østen vil stormene starte onsdag ettermiddag i Massif Central og vil forsterke seg mellom Haut-Loire, Loire og Rhône, før de fortsetter reisen nordover mot Isre og Ain mot slutten av dagen. . I Grand Est-regionen falt kraftige tordenvær til tider tirsdag kveld, noe som førte til hagl sør for Champagne, noe som fikk Météo-France til å oppheve sin oransje advarsel for alle sektorer i regionen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *