En irsk domstol for å vurdere Norges forretningsplan 22. januar

DUBLIN (Reuters) – Tjenestemannen som overvåker beskyttelsen av Norwegian Airlines mot kreditorene sine i Irland, vil sende inn en rapport til det irske høyesteret den 22. januar etter at han mottok en forretningsplan fra det kontantstrammede flyselskapet.

Flyselskapet sikret kreditorbeskyttelse denne måneden fra domstoler i Norge og Irland, og ga det litt pusterom for å restrukturere sin enorme gjeld. De viktigste datterselskapene som eier flyet er irsk, og morselskapet Norwegian Aviation ASA er registrert i Norge.

Norske aksjonærer støttet en redningsplan torsdag, og står nå overfor tøffe forhandlinger med kreditorer når de prøver å redusere gjeld og forpliktelser på 66,8 milliarder norske kroner (7,8 milliarder dollar). Du bør også finne investorer og långivere som er villige til å sette opp nye penger.

Paul Srinan, advokaten til den irske sensoren som ble tildelt nordmannen, fortalte en oppdatering til domstolen om prosedyrer fredag ​​at planen som ble oversendt til aksjonærene, representerte den «nåværende tankegangen» i flyselskapets ledelse og at en detaljert forretningsplan snart vil bli presentert for sensoren.

Selskapet, som bidro til å transformere transatlantiske reiser ved å utvide de europeiske budsjettflyselskapenes forretningsmodell til langdistanse destinasjoner, er under kontroll i Irland, en juridisk prosess som ligner kapittel 11 konkurs i USA som kan vare i opptil 100 dager.

Srinan la til at sensoren gjentok sitt syn på at nordmannen har en rimelig sannsynlighet for å overleve som et fortsatt anlegg. I Irland søker sensoren å etablere en juridisk bindende gjeldsordning innen 100 dager.

Norges økonomisjef, Gere Carlsen, sa til Reuters torsdag at han planlegger å gi forsikringer i domstolene om at han kan få nok kapital innen utgangen av februar, men at prosessen kan ta lengre tid.

READ  Den norske Nobelkomiteen avslørte at det er 329 kandidater til Nobels fredspris 2021

Dommer Michael Quinn, som leder fredagens oppdatering, sa at selv om det var en kompleks sak som kanskje ikke kom til en konklusjon i tide, burde partene ikke unødvendig anta at den vil strekke seg utover 100 dager.

Han oppfordret også sensoren til å dele selskapets planer med utleierne, hvis fly kan returneres som et resultat så snart som mulig.

En advokat som representerer noen av de kredittverdige utleierne, inkludert Aercap og BOC Aviation, klaget over at informasjonen som foreløpig ble presentert for retten, har vært «noe sporadisk». (Utarbeidet av Padric Halpin, redigert av Francis Kerry)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *