En Millennium Thermal Dome blir i USA og Canada i påvente av en fremtidig klimakatastrofe

Canada har registrert sin høyeste temperatur noensinne, med det vestlige landet som har enestående hetebølger langs Stillehavet nordvest i USA.

Landsbyen Lytton, i det indre av Sør-British Columbia, traff 46,6C kvikksølv på søndag – det høyeste nivået som noensinne er registrert i landets 84 år gamle rekord, sa tjenestemenn.

Den forrige nasjonale rekorden var 45C, satt i juli 1937 i Saskatchewan på Yellow Grass and Middle.

Mer enn 40 steder i British Columbia har satt nye rekorder, ifølge Canadian Meteorological Agency.

Tjenestemenn advarte om at temperaturene kan fortsette å stige denne uken. David Phillips, Canadas senior klimaanalytiker, sa til CTV: “Jeg vil slå en rekord, men det er som å spre og stimulere dem.”

“Det er varmere i noen deler av det vestlige Canada enn Dubai,” sa han og la til at temperaturen noen steder sannsynligvis vil nå 47C.

Miljø Canada har advart deler av Alberta, Saskatchewan, Yukon og Nordvest om å være årvåkne.

Sa Christy EB, professor ved University of Washington som studerer global oppvarming og dens effekter på folkehelsen. Associated Press Når klimaendringene endrer globale værmønstre, er den daglige hetebølgen en smak av fremtiden.

Innbyggere i det vestlige Canada og det nordlige Stillehavet i USA har fått varsel om at de vil bli påvirket av “varmekuppelen” av høyt trykk som strømmer fra California til Arktis i Canada og strekker seg innover i Idaho.

U.S. National Weather Service (NWS) sier at “historiske” hetebølger vil fortsette hele uken i det nordvestlige USA, spesielt i Washington og Oregon. I Seattle og Portland har temperaturene allerede oversteget 40C.

“Denne hendelsen vil være en av de mest intense og varige hetebølgene i den registrerte historien til det innenlandske nordvest,” sa NWS.

READ  Tyskland flommer: Den sinte sinne av seniorministeren da han besøkte byen

“Innbyggerne blir bedt om å holde seg lenge ute, holde seg hydrert og se etter sårbare familiemedlemmer / naboer,” fortsatte tjenesten.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *